Çorum'un Kargı ilçesinde aşırı sis ve buzlanma nedeni ile 2 ayrı şehirler arası otobüs kaza yaptı. Yarım saat arayla meydana gelen kazalarda ise 27 kişi yaralandı.

Olay Çorum-Sinop karayolu Kargı ilçesi Gölet köyü yakınlarında meydana geldi. İlk olarak 19 RD 197 plakalı Ender Aydın (50) yönetimindeki otobüs, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu şarampole devrildi.

Yarım saat sonra ise İstanbul Sancaktepe Belediyesi'ne ait olan ve Sinop'un Boyabat ilçesi Kurtlar köyüne bir cenaze için yakınlarını taşıyan 34 VA 5545 plakalı Yavuz Çelebi'nin kullandığı otobüs devrildi.

Yavuz Çelebi yönetimindeki otobüs, kaza esnasında ise Aydın'ın kullandığı ve kaza yapan otobüse çarparak durabildi.

Meydana gelen iki ayrı kaza da ise şoförlerle birlikte 27 kişi yaralandı. Kazanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar ilk müdahalenin ardından Saraydüzü, Boyabat ve Kargı devlet hastanelerine kaldırıldı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda jandarma ekibi sevk edilirken sis ve buzlanma nedeni ile Çorum-Sinop kara yolundaki trafik kontrollü olarak sürdürüldü. Karayolları ekipleri ise kazadan saatler sonra olayın meydana geldiği yolda tuzlama ve kum dökme çalışması yaparken vatandaşlar yetkililere tepki gösterdi.