Çorum’da terör saldırılarını protesto etmek için 200 araçlık konvoy düzenlendi. Klasik otomobillerin de yer aldığı konvoydaki vatandaşlar şehitlik ziyareti yaptı.

Sosyal medya üzerinden haberleşerek bir araya gelen vatandaşlar, araçlarıyla konvoy oluşturdu. Fuar alanında buluşan yaklaşık 200 araç, polis eşliğinde şehir turu atarak teröre tepki gösterdi. Türk Bayrakları ve korna eşliğinde yapılan şehir turuna klasik otomobiller de katıldı. Fatih Caddesi’nden Gazi Caddesi’ne çıkan konvoy, son olarak Çorum Şehitliği’ne geldi. Araçlarından inen vatandaşlar, ellerinde bayraklarla şehitliğe girdi.

Burada toplanan grup adına bir açıklama yapan Buğrahan Yıldırım, şehitlerin kanları ve yetimlerin gözyaşları ile yoğrulan bu topraklar için milletimizin çok ağır bedeller ödediğini söyledi. Ülkemizde kardeşi kardeşe, Müslüman’ı Müslüman’a kırdırma oyunu oynandığını da ifade eden Yıldırım, düşmanların bu tuzağı Türkiye’yi bölüp parçalayarak kolaylıkla yutabilmek için kurduğunu kaydetti.

İstiklal Marşı ve şehitler için okunan duanın ardından grup dağıldı. Kalabalık sık sık ’Kahrolsun PKK’ şeklinde slogan attı. Araç konvoyundakiler geç saatlere kadar korna çalarak kentte tur attı.