Çorum’da, Dağlıca’daki terör saldırısına tepki yürüyüşü düzenlendi. Sloganlar atılarak yapılan yürüyüşte polis ekipleri yoğun güvenlik önlemi aldı.

Ülkü Ocakları İl Başkanlığı'nın düzenlediği yürüyüş, Saat Kulesi meydanından başladı. Burada toplanan yaklaşık 100 kişilik kalabalık, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Çorum uyuma şehitlere sahip çık”, “Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP” sloganları atarak yürüdü. Tekbirler getiren ülkücülerin yürüyüşü, Gazi Caddesi üzerinden Ülkü Ocakları İl Başkanlığı binasına kadar sürdü. Yoldan geçen arabalar ve kaldırımdaki vatandaşlar da yürüyüşe destek verdi.

POLİSLE KISA SÜRELİ GERGİNLİK

Teröre tepki yürüyüşünü çok sayıda polis ekibinin adım adım takip etmesi dikkatlerden kaçmadı. Çevik kuvvet ekipleri de Gazi Caddesi üzerinde hazır bekletildi. Yürüyüş esnasında polis ve vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Yürüyüşün ana cadde yerine ara sokaklardan devam etmesini isteyen polise tepki gösteren eylemciler, yürüyüşe devam etti.

Çorum Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı İl Başkanı Ahmet Hattab İmal, “Bir avuç da olsak, gecenin saat kaçı olursa olsun burada buluştuk. Doğu’da Güneydoğu’da askerimize polisimize haince saldırıda bulunanların Çorum’daki siyasi uzantılarının parti binaları, o saldırdıkları emniyet mensupları tarafından korunuyor. Burası bir Hakkari değil. Burası Diyarbakır değil. Burada polisimize, askerimize kimse el kaldırmaya cesaret etmesin. Bunun bedelini en ağır şekilde ödeteceğimizden de kimsenin şüphesi olmasın” dedi. Yürüyüş yapan grup, İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından olaysız bir şekilde dağıldı.