Bitlis’in Tatvan ilçesinde vatani görevini yapan Çorumlu er Bünyamin Tankuş, terhisine 1,5 ay kala asılmış halde bulundu.

Tatvan’daki 10. Komando Tugayı’nda vatani görevini yapan 22 yaşındaki er Bünyamin Tankuş, iddiaya göre, dün gece saat 02.00 sıralarında kendini asarak intihar etti. Tankuş’un cenazesi yapılan incelemenin ardından otopsi için Van Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından cenazenin uçakla Ankara’ya, oradan da karayolu ile gece saatlerinde Çorum’a getirileceği öğrenildi.

Sabah saatlerinde ambulans eşliğinde ailenin merkez Mimar Sinan Mahallesi’ndeki evine gelen İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli yetkililer, ölüm haberini anne Neriman Tankuş’a verdi. Acı haberi alan anne ile kardeşler fenalık geçirdi. Anne Neriman Tankuş, ambulansla Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

İZMİR’DEKİ BABASINA ACI HABER VERİLEMEDİ

Baba Hüseyin Tankuş’un (58) inşaat işçisi olduğu ve İzmir’de çalıştığı öğrenildi. Telefonla Hüseyin Tankuş’a oğlunun ölüm haberini veremeyen yakınları, babasının rahatsız olduğunu söyleyerek, Çorum’a gelmesini istedi.

Üç kardeşten en küçüğü olan Bünyamin Tankuş’un terhisine yaklaşık 1,5 ay kaldığı ve intihara neden olan hiçbir sorununun bulunmadığını bildirildi. Tankuş’un cenazesinin İzmir’den gelecek babasının vereceği kararın ardından Ulumezar veya merkeze bağlı Dağkarapınar köyünde defnedileceği öğrenildi.