AK Parti eski milletvekili avukat Süleyman Sarıbaş'ın yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen işadamı Mehmet Cengiz hakkında millete küfür ettiği gerekçesiyle açtığı 8 bin TL’lik manevi tazminat davasını kazanmasının ardından söz konusu iş adamı aleyhinde dava açanlara yenileri ekleniyor. CHP Çorum Gençlik Kolları Başkanı Veli Can Çalıkuşu ve gençlik kolları üyesi bir grup yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen işadamı Mehmet Cengiz hakkında millete küfür ettiği gerekçesiyle dava açtı.

Çorum Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan CHP gençlik kolları üyeleri, 17-25 Aralık 2013 yolsuzluk operasyonlarının ardından ulusal basında yer alan haberlerde ve internet ortamında yayınlanan ses kasetlerinden şüpheli Mehmet Cengiz'in millete küfrettiği belirtildi.

'ŞÜPHELİ TÜRK ANALARINA KÜFRETMİŞTİR'

Yapılan baş vuruda şu ifadelere yer verildi: ''Bir ferdi olmaktan onur duyduğunun bütün Türk Milletini kastederek 'Bu milletin a………….na koyacağız' diyerek tüm milletin namusuna, anasına sövmek ve hakaret suçunu işlemiştir. Bizler için ana kavramı tıpkı vatan gibi, tıpkı millet gibi en kutsal kavramlardan biridir ve namus önceliğimizdir. Şüpheli bu fiiliyle yetiştirdiği evlatlarını kutsal vatan topraklarına adayan Türk analarına küfretmiştir. Ne bu millete, ne de bu milletin anasına başta şüpheli olmak üzere hiç kimsenin hakaret etmek kimsenin haddi değildir. Biz Atatürk'ün kurduğu kutsal Cumhuriyetin emanetçileri olan gençler olarak şüpheliyi nefretle kınıyor ve Cumhuriyetimizin savcılarından şüphelinin cezalandırılması için gerekli kamu davasının açılmasını talep ediyoruz.''