Aydın'da bir cinayet şüphelisi ile girdiği çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Üstçavuş Emrah Ünalan, Çorum'un Osmancık ilçesi Kargı köyünde toprağa verildi.

Şehidin cenazesi, helikopterle ilk olarak Osmancık ilçesine buradan da kara yolu ile Kargı köyüne getirildi. Şehit Astsubay, buradaki babaevinin önünde bir müddet bekletilirken, yakınlarının feryatları yürekleri dağladı. İkindi namazı sonrasında kılınınan cenaze namazına Çorum Valisi Ahmet Kara, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Çorum İl Jandarma Komutanı Albay Ahmet Çelik, Sivas İl Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, Çorum Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı ile bazı kaymakamlar ve belediye başkanları ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Tören sırasında şehidin annesi Safiye Ünalan fenalık geçirdi. Oğlunun tabutuna sarılarak feryat eden anne Ünalan, sağlık görevlileri tarafından ambulansa alındı. Şehidin eşi Gül Ünalan ise ‘’Hayallerimiz vardı. Her şeyi bırakıp buralara yerleşecektik. Allah rızası için kalk.’’ diye feryat etti.

AİLENİN TEK ÇOCUĞU

Şehit Astsubay Emrah Ünalan'ın, Naci Ünalan ve Safiye Ünalan çiftinin tek çocuğu olduğu öğrenildi. Cenaze esnasında şehit babası Emrah Ünalan, ayakta durmakta zorlanırken, ''Bin kere hakkım helal olsun evladıma.'' diyerek gözyaşı döktü. Yakınlarının feryatları arasında kılınan cenaze namazı sonrası şehit Astsubay Ünalan, askerlerin omuzlarında mezarlığa götürüldü. Burada ailesine yüzü gösterilen şehit, gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.