Hükümetin 'çözüm süreci' alay konusu oldu. Hürriyet gazetesi yazarı Yılmaz Özdil 'Dönüş trafiği çileye dönüşmesin' başlıklı yazısında tüm anayasal kurumları ti'ye aldı.

Murat Karayılan'ın '8 Mayıs'ta çekileceğiz' diyerek tarih vermesi ve büyük günün bugün gelip çatması gözleri Kandil'e çevirdi. Çekilme sürecinin nasıl işleyeceği merak konusu oldu.

KARAYOLLARI ALINAN ÖNLEMLERİ AÇIKLADI

Yılmaz Özdil bugünkü köşesinde süreci 'alaycı' üslubuyla eleştirdi. Hükümeti ve bazı kurumları hedef tahtasına koyan Özdil, yazısına "Karayolları genel müdürlüğü, sayın teröristlerin çekilme sürecinde rahat ve güvenli seyahat edebilmeleri için alınan önlemleri açıkladı" sözleriyle başladı.

SAYIN TERÖRİSTLER JANDARMAYI ARAYABİLİR

"Sayın teröristlerimize hayırlı yolculuklar dileriz" diyen Hürriyet yazarı, 'Alternatif güzergahları kullanmak isteyen Sayın teröristler Alo 156 Jandarma hattını arayabilir' dedi ve ekledi;

SÜRECE ZARAR VERECEK DAVRANIŞLARDAN KAÇINILACAK

"Bu sabahtan itibaren şehirlerarası trafik yoğunluğunun artacağı Gabar, Cudi, Bestler Dereler gibi kavşaklardaki yol yapım, bakım ve onarım çalışmaları durdurulacak. Onların yerine Heron'lar bakım ve onarıma alınacak. Zap, Avaşin, Basyan, Hakurk istikametlerinde ek şeritler verilecek. Güzergâh üzerindeki her türlü ağır tonajlı tank, panzer, kirpi trafikten men edilecek. Çevirme ekipleri görmezden gelmek için ihmal ve dikkatsizliğe titizlikle riayet edecek; yanlışlıkla göz göze gelinmesi halinde saygılı olunacak, sürece zarar verecek davranışlardan kaçınılacak. Allah korusun ama, aşırı yürümeden kaynaklanan dalak şişmesi, bilek burkulması, menisküs gibi sağlık sorunlarına anında müdahale etmek için tüm devlet hastaneleri 24 saat nöbette olacak"