Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, çözüm süreci diyerek halkı kandıranların bunun hesabını vermesi gerektiğini söyledi.

Yaşanan terör olayları nedeniyle bir basın açıklaması yapan Bayraktar, “Son günlerde artarak devam eden terör olayları ve birbiri ardına gelen şehit haberleri milletimizin yüreklerini dağlamaya devam ederken, Hakkâri Dağlıca'dan gelen acı haberin ardından bir acı haber de Iğdır’dan geldi. Dağlıca'daki mayınlı saldırıda 16 askerimiz, Iğdır’daki bombalı tuzakta da 14 polisimiz şehit olmuştur. Çözüm diyerek bu milleti kandıranlar bunun hesabını vermelidir. Hakkâri’nin Dağlıca bölgesinde askerlerimize ve Iğdır’da polisimize yönelik yapılan haince saldırılar bizleri yasa boğmuştur. Son bir kaç aydır hızla artış gösteren ve ocaklara ateşler düşüren terörü ve terör örgütünü lanetliyoruz. Bu hainlere çözüm süreci adı altında cansuyu veren ve palazlandıran siyasi iradeyi Türk Milleti bir kenara not etmiştir.” dedi.

Kamu-Sen Erzurum İl Temsilcisi Müfit Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Habur'da, Oslo'da, Kandil'de ve her yerde teröristlere çözüm süreci adı altında laf ettirmeyenler, bugün bunun bedelini millete ve milletin evlatlarına ödetmektedirler. Türkiye Kamu-Sen, ‘Terörle müzakere değil, mücadele edilir’, ‘Çözüm değil, ihanet süreci’ derken ve Akil adam olmayı reddederken bize vebalı gibi yaklaşanlar bugün yaşananlar için neler düşünmektedirler? ‘Analar ağlamasın’ diye başlatılan bu sürecin bir yutturmacadan ibaret olduğu artık çok net ortadadır. Türk milletinin çözüm süreci adı altında yıllardır oyalandığı, hainlerin ise bu süreçte mevzi kazandığı bir kez daha anlaşılmıştır. Yetkililer artık üzerine düşeni yapmalı, ‘Terörle müzakere değil, mücadele’ yolunu benimseyerek toprağa düşen şehitlerimizin kanını yerde bırakmamalıdır. “

Acıların dinmesi için artık her türlü tedbirin meşru olduğunu dile getiren Bayraktar, sözlerini şöyle tamamladı: “Dağlıca'daki mayınlı saldırıda 16 askerimiz, Iğdır'daki hain saldırıda ise 14 polisimiz şehit olmuştur. Bu acıların dinmesi için artık her türlü tedbir meşrudur. PKK Terör örgütünün varlığı, milletimizin varlığı için tehdittir. Bu eli kanlı, insanlık dışı örgütü yok etmek farz olmuştur. Bu vatanda yaşama hakkımızdan vazgeçeceğimizi, tehdide boyun eğeceğimizi kimse aklından bile geçirmemelidir. Sözde demokratikleşme, ardından çözüm süreci deyip Oslo’da masaya oturup, teröristler ile pazarlık yapan, terör örgütünün 10 maddesini Dolmabahçe Sarayı’nda kabul eden, terörü ve teröristi meşrulaştırmak için sözde Akil’leri kapı kapı dolaştıran, bitme noktasına gelmiş terör örgütünün tekrar derlenip toparlanarak güçlenmesine vesile olan, teröristleri sınırdan geçirip çadır mahkemelerinde beraat ettiren, ‘silah bıraktık’ deyip sınırlardan serbestçe geçip mühimmatlarını kurdukları kamplara sevk ettirenleri, bugün onlarca şehit vermemize vesile olan terörü lanetliyor, şehitlerimize Yüce Mevla’dan rahmet, yakınlarına ve büyük Türk Milletine başsağlığı diliyorum.”