Hakkari-Çukurca yolunda bir menfeze yerleştirilen patlayıcı maddenin bulunarak imha edilmesi olası bir faciayı önledi. Yol, 7 saat ulaşıma kapalı kaldı.

Sabah saat 09.00 sıralarında Hakkari-Çukurca karayolunun 25. kilometresinde devriye gezen jandarma mayın arama tarama timi, bir menfezin altına yerleştirilen patlamaya hazır patlayıcı olduğunu tespit etti. Hakkari-Çukurca karayolu ulaşıma kapatılarak olay yerine bomba imha uzmanı ekiplerle çok sayıda zırhlı araç ve patlayıcıya duyarlı köpek getirildi. Menfezin altında dolaşan köpeğin tepki vermesi üzerine güvenlik önlemleri artırıldı.

Jandarma özel timleri çevrede güvenlik önlemi aldı. Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'ndan kalkan iki helikopter güvenliği sağladı. Helikopterler menfezin karşı tarafından bulunan yüksek dağlara ateş açtı. Kayalık alanda kimsenin bulunup bulunmadığı hakkında bilgi alınamadı.

Hakkari-Çukurca-Şırnak istikametinden gelen yüzlerce vatandaş olup bitenleri cep telefonlarıyla görüntüledi. Yolun 7 saat ulaşıma kapatılmasına tepki gösteren vatandaşlar, yer yer jandarma ekipleriyle tartıştı. Araçlar menfezden 3 kilometre uzaklıkta bekletilerek bölgeye kimse yaklaştırılmadı. Basın mensuplarına görüntü çekmemesi konusunda uyarı yapıldı.

Jandarma ekipleri zırhlı araçlardan anons yaparak, kontrollü patlama yapılacağını, kimsenin zarar görmemesi için araçlarında beklemeleri uyarısında bulundu. Bunun üzerine vatandaşlar araçlarına binerek yolun açılmasını bekledi. Bomba imha uzmanı ekipler, fünye ile patlayıcı maddeyi imha etmeye çalıştı. Ancak mühimmatın nemli olmasından dolayı ikinci defa denendi. Jandarma ekipleri, daha sonra mühimmatları yeniden kontrol ederek büyük bir gürültüyle patlattı. Hasar gören yol, Karayolları ekipleri tarafından onarıldı. Yüzlerce araç, 7 saat sonra yolun açılmasıyla birlikte yollarına devam etti. Menfezde bulunan patlayıcı konusunda basına daha sonra bilgi verileceği belirtildi.