Çukurova Belediyesi ilçede bulunan Türkiye’nin en büyük cemevinin elektrik, su gibi ihtiyaçlarını karşılamak üzere Hacı Bektaş Veli Anadolu Vakfı ile protokol imzaladı. Başkan Soner Çetin, “Cami de bizim cemevi de bizim. Farklılıklarımız bizi daha da yakınlaştırmalıdır.” diye konuştu.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, 16 Kasım’da 100. Yıl’daki cemevinin her türlü kültür-sanat etkinliği ile toplumsal çalışmalarına katkı sunmak üzere Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ile bir protokol imzaladı. Toplam 9 maddeden oluşan protokole göre belediye, ‘cem salonu’ dışındaki tüm etkinlik alanlarının işletilmesi ve canlandırılması konusunda Hacı Bektaş Vakfı ile işbirliği yapacak. Çetin ve Vakıf Genel Başkanı Ercan Geçmez arasında imzalanan protokole göre işletmeyi vakıf yapacak, her türlü desteği Çukurova Belediyesi verecek.
Soner Çetin, temizlik, elektrik, su, internet, doğalgaz ve telefon giderleri belediyece karşılanacak olan cemevinde hem toplum merkezi oluşturarak insanlara mesleki beceriler kazandıracaklarını hem de kültür-sanat adına çalışmalar yapılacağını belirtti. Başkan Çetin, cemevindeki faaliyetlerin tanıtımına da katkı yapacaklarını belirtirken, “Yeter ki kültür-sanata, topluma hizmet eden bir faaliyet olsun, insanlarımıza nitelik kazandırsın, yeter ki insanları aydınlatan bir çalışma olsun, biz el verir, katkı yaparız.” dedi.