Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) Yönetim Kurulu, Hürriyet gazetesinin Bağcılar’daki merkez binasına yapılan saldırıyı kınadı.

ÇGC Başkanı Cafer Esendemir yaptığı açıklamada, seçim atmosferine girildiği bu günlerde, basına yönelik olarak gerçekleştirilen bu saldırının vahim sonuçlar doğurabilecek bir gelişme olduğuna dikkat çekti.

Gazetecinin halkın haber alma ve haber verme hakkı doğrultusunda, objektif ve tarafsız şekilde görevini yerine getirdiğini, topluma ayna tuttuğunu belirten Başkan Esendemir, şunları kaydetti: “Dört bir yanı yangın yerine çevrilen, sınırlarında çatışmaların yaşandığı, kan ve gözyaşının durmadığı ülkemizde, basına yönelik olarak gerçekleştirilen saldırılar, bir öç alma, gazetecileri hedef gösterme, korkutup sindirme ve olumsuzlukların basına fatura edilme çabasıdır. Son yıllarda sendikasızlaştırma, taşeronlaşma gibi özlük haklarına yönelik saldırılarla yıpratılan basın çalışanları, bir de iktidar kanadından gelen çeşitli baskılarla görevini yerine getiremez oldu. Basın özgürlüğü alanında karnesi kırıklarla dolu olan Türkiye, bu alanda alt sıralarda yer almakta, hapishanelerindeki gazeteci sayısı ile de sınıfta kalmaktadır. Çok zor şartlar altında görevlerini yerine getirme, halkı aydınlatma çabasında olan medya çalışanları, bu tür saldırılarla hedef gösterilerek, sindirilmek istenmektedir.”

Başkan Esendemir, halkın gerçekleri öğrenme, bilgi edinme ve sesini özgürce duyurmasını sağlayan özgür basının demokrasinin yerleşmesi, toplumsal barış, insan hak ve özgürlüklerinin korunması açısından da büyük önem taşıdığını vurguladı. Basının demokrasilerde 4. güç olarak değerlendirildiğini ifade eden Cafer Esendemir “Basını özgür olmayan toplumlar, asla özgür olamaz. Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün de dikkat çektiği gibi, ‘Basın özgürlüğünden doğacak sakıncaların giderilme yolu yine basındır.’ Gazetecilere hedef göstererek, baskı altına alarak, korkutma ve sindirmeye yönelik saldırılar asla başarılı olamayacaktır. Özgür basın susmaz ve susturulamaz. Hürriyet gazetesine yönelik bu saldırıyı kınıyor, özgür medyayı susturmaya yönelik girişimlere son verilmesini istiyoruz.” dedi.