Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) son günlerde gazetecilere yönelik baskı ve saldırıların adeta ayyuka çıkmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Gezi Parkı’nda Zaman gazetesi muhabiri Emre Şencan’ın sivil polisler tarafından tokatlanması ve hakarete maruz kalmasını demokrasi adına utanç verici olarak değerlendiren ÇGC Yönetim Kurulu, "Basın özgürlüğünde sınıfta kalan Türkiye, gazeteciye tokat ve hakaret nedeniyle bir kez daha dünya gündemine olumsuz yansımıştır. Canları pahasına görev yapmaya çalışan gazetecilere yönelik saldırıların ve hakaretlerin önünün alınması gerekirken siyasi iradenin sessiz kalması ayrıca düşünülmesi gereken bir konudur." dedi.

CAN DÜNDAR’A TEHDİDE TEPKİ

Gazetecilerin 12 Eylül 1980 darbesinde dahi bu denli baskı ve şiddete maruz kalmadığını anımsatan Cemiyet Yönetimi açıklamasında, gazetecilerin bizzat ülkenin Cumhurbaşkanı tarafından adeta tehdit edilmesi nedeniyle Türkiye’de demokrasi ve basın özgürlüğünden söz edilmesinin hiçbir anlam taşımadığını vurguladı.

ÇGC Yönetim Kurulu, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın yaptığı bir haberden dolayı, Cumhurbaşkanı tarafından ‘Bedelini ağır ödeyecek, öyle bırakmam onu’ sözlerini kamuoyunun takdirine bıraktı. ÇGC Yönetim Kurulu, her türlü baskı, şiddet ve tehdide rağmen gazetecilerin halkın haber alma hakkı için görevlerini yapmaya devam edeceğini kaydetti.