Adana Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ADRO) Başkanı İsa Akdağ, ’Çukurova Ulusal Turizm Ödülleri’nin ikincisinin 19 Şubat’ta sahiplerine verileceğini açıkladı. Akdağ, Çukurova’da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumlara 19 dalda ödül vereceklerini, Kültür ve Turizm Bakanı Çelik’e de Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Dalında ’Anavarza Özel Ödülü’ sunacaklarını bildirdi.

Akdağ, Golden Delüxe Hotel de düzenlediği basın toplantısında, 21 Şubat Dünya Rehberler Günü dolayısıyla turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumlara verilen ödülleri ve kutlama programını açıkladı. Akdağ, her yıl 21 Şubat’ın Dünya Rehberler Günü olarak kutlandığını belirterek, ‘’Bizlerde bütün rehber arkadaşlarımızın bu mutlu gününü ve turizme gönül verenleri yürekten kutluyoruz’’ dedi. Akdağ, şöyle konuştu: “Rehberler Günü ilk kez Dünya Rehberler Birliği (WFTGA) Başkanı Titina Loizides’in önderliğinde 1990 yılında kutlanmaya başlandı. İlk yılki kutlamalar 15 ülkede gerçekleştirildi. O günden başlayarak her yıl dünyanın pek çok ülkesinde rehberler 21 Şubat’ı özellikle engelli kişiler, çocuklar, yaşlılar için gönüllü rehberlik hizmeti, konferans, panel gibi etkinlikler düzenleyerek kutluyorlar. Kutlamalardaki amacımız, toplumu rehberlik hizmetinin niteliği, gerekliliği ve saygınlığı konusunda bilgilendirmek, dikkati turizmin, tarihi, kültürel varlıkların önemi ve sürdürülebilirlik konusuna çekmek.’’

Akdağ, Çukurova’da turizmin gelişmesi için çalışan kişi ve kurumları geçtiğimiz yıldan itibaren ADRO olarak ödüllendirmeye başladıklarını ve bunu geleneksel hale getireceklerini bildirdi. Akdağ, ülkemizin, tarihi, turistik değerlerinin tanıtımında önemli bir görev üstlenen profesyonel turist rehberleri aracılığıyla ilgililer ve kamuoyunun dikkatini ‘’tarih ve kültür mirasımızın önemi, korunması ve sürdürülebilir turizm’’ konularına çekmek amacıyla, ilkini geçen yıl yaptıkları ‘Çukurova Turizm Ödülleri’ne bu yıl ulusal boyut kazandırdıklarını ifade etti.