Türk Kızılayı ile Çukurova Üniversitesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği geleneksel kan bağışı kampanyası, Eğitim Fakültesi önüne kurulan stantta akademisyen ve öğrencilerin ilk kan bağışını yapması ile başladı.

Her yıl geleneksel olarak Türk Kızılay’ı tarafından Çukurova Üniversitesi yerleşkesine kurulan stantlarda gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası bu yılda gerçekleştirildi. Çukurova Üniversitesi ve Kızılay’ın ortak çalışmasıyla akademisyenlerin ve öğrencilerin kan bağışında bulunması amaçlanan kampanya kapsamında bağışçılar adına bir de fidan dikildi.

Sabah saatlerinde Kızılay standını ziyaret eden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Kızılay Adana Şube Başkanı Ramazan Saygılı ile görüştü. Stantlarda kayıtlarını yaptıran öğrenci ve akademisyenler de Kızılay TIR’ına geçerek kan bağışında bulundu. Kızılay Şube Başkanı Ramazan Saygılı, Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar adına, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu’na, verdiği desteklerden dolayı teşekkür belgesi takdim etti.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, kan bağışı kampanyasının Çukurova Üniversitesi’nin sosyal sorumluluk çalışmalarından sadece biri olduğunu vurguladı. Fenercioğlu: “Türk Kızılay’ı ile birlikte düzenlediğimiz geleneksel kan bağışı kampanyasıyla hem topluma katkı sunmak hem de öğrencilerimizin dikkatini bu konuya çekmek istedik. Bu anlamlı kampanya için bize destek veren öğrencilerimize, çalışanlarımıza, Türk Kızılay’ına teşekkür ederim.” dedi.

Kızılay Şube Başkanı Ramazan Saygılı ise Kızılay kan uzmanlarının 10 gün boyunca kanın insan hayatı açısından önemi ve kan verme bilincinin gelişmesi için derslere girerek öğrencilere eğitim verdiklerini söyledi. Bir hafta boyunca Kızılay TIR’ının Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi önünde olacağını bildiren Ramazan Saygılı, öğrenci ve akademisyenlere kan bağışında bulunmaları konusunda çağrı yaptı.