Çukurova Üniversitesi’nde (ÇÜ) eğitim gören ve yardıma ihtiyacı olan öğrencilerin giyim ve aksesuar ihtiyaçlarını ücretsiz karşılamaya yönelik olarak başlatılan proje kapsamında Su Ürünleri Fakültesi’nin zemin katında “Dilek Dükkânı” kuruldu.

Su Ürünleri Fakültesi Sosyal Yardımlaşma Programı ve Seyhan Soroptimist Kulübü önemli bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Üniversiteli yardıma ihtiyacı olan öğrenci ve personele destek olabilmek amacıyla ücretsiz giyim ve aksesuarlardan oluşan bir mağaza kuruldu. Ortak yürütülen proje ile kurulan ve Dilek Dükkânı adı verilirken giyim mağazasının açılışını Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar yaptı. Seyhan Soroptimist Kulübü üyelerinin desteği ile alınan, farklı tekstil ürünlerinden oluşan mağaza öğrencilerin ücretsiz alışveriş yapabileceği bir yer haline getirildi. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar Rektör, Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, Prof. Dr. Seyhan Tükel, Senato Üyeleri ve kulüp yöneticilerinin katılımıyla “Dilek Dükkânı” hizmete girdi.

Açılış konuşmasını yapan Su ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Gökçe Çukurova Üniversitesi Sosyal Yardımlaşma Programının ihtiyaç sahibi öğrenci ve personelin giyim ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla kurulmuş bir program olduğunu hatırlattı. Proje kapsamında giyilebilir ya da kullanılabilir ikinci el giyim ve ev eşyalarını öğrenci veya personele dağıtılması amacıyla projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Doç. Dr. Gökçe projenin hayata geçmesinde katkı sağlayanları teşekkür etti.

Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Açelya Milli Ulular ise Çukurova Üniversitesi yönetimine teşekkür ederek proje sayesinde ihtiyaç sahibi öğrencilerin Dilek Dükkânı’ndan kolaylıkla yararlanabileceklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar projeyi önemsediklerini belirterek birçok öğrencinin buradan yararlanacağı ve ihtiyacını gidereceğini söyledi. Projenin hayırlı bir proje olduğunu belirten Prof. Dr. Kibar, katkı sağlayan herkese teşekkür etti.

Açılış konuşmalarının ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Gökhan Gökçe, Seyhan Soroptimist Kulübü Başkanı Açelya Milli Ulular ve davetliler kurdele keserek Dilek Dükkânı’nın açılışını gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar da ilk bağışı takım elbiseyle yaptı.