Çukurova Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Merkezi Çiftliği'nde buğday hasadı yapıldı.

Düzenlenen törende konuşan Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Elekçioğlu, tarımsal üretimin doğa koşullarına bağlı olduğuna işaret ederek, “Tarım kadar doğaya ve ekolojiye bağlı herhalde başka bir üretim şekli yok.” dedi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar ise hasat bayramlarının sosyal ve kültürel yönden önemli olduğunu belirterek, artan dünya nüfusu göz önüne alınarak, verimli tarım alanlarının korunması gerektiğini söyledi. Çukurova bölgesi toprakları dünyanın en verimli topraklarından biri olduğunu dile getiren Prof. Dr. Kibar, “Bölgenin farklı ekolojik ve topografik özellikleri de çok sayıda bitki kültürünün yapılmasına olanak sağlamaktadır.” diye konuştu.

Vali Mustafa Büyük de “Adana için tarım çok özel bir öneme sahip bir sektördür. Adana bu sektörde Türkiye’de öncü olmuş, örnek olmuş ve birçok yeniliği ilk uygulayan il olmuştur. Bu alana en önemli katkıları verenlerden biriside üniversitemiz ve onun tarım alanındaki ziraat fakültesidir. Burada yapılan her türlü çalışmayı takdirle karşıladığımızı vurgulamak istiyorum. Uygulama ve araştırma konusunda çiftçimize en güzel rehberliği yapan eğitim kurumlarımız, geleceğimiz için çok verimli katkılarda bulunacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Vali Büyük ve beraberindekiler ile birlikte, biçer-döver makinesine binerek temsili buğday hasadı yaptı.