Çukurova Belediyesi 23 Nisan’ı binlerce kişinin katıldığı yürüyüş, halkoyunları gösterileri ve Zakkum konseriyle coşku içinde kutladı.

Beyaz güvercinler uçurarak halka seslenen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,"Cumhuriyete, Atatürk’e ve halka olan bağlılığımızı kimse engelleyemez." diye konuştu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için özel bir program hazırlayan Çukurova Belediyesi’nin çağrısıyla binlerce kişi Turgut Özal Bulvarı üzerindeki Gökkuşağı kavşağında toplandı. Ellerinde Atatürk posterleri ve Türk bayrakları ile yürüyüşe geçen binlerce kişi arasında hayvanseverler, bisiklet sevdalıları ile Gürcistan, Acaristan ve KKTC’den gelen halkoyunları ekipleri dikkat çekti. Yürüyüşe Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin eşi ve çocuklarıyla birlikte katıldı.

Nigahi Soykan İlkokulu’ndan bir grup çocuğun davul gösterisiyle Uğur Mumcu Bulvarı’ndaki sahnede başlayan etkinlikte yurtdışından gelen halkoyunları ekiplerinin gösterileri büyük alkış aldı. Çukurova Belediyesi Çocuk Halkoyunları ekibinin gösterisi de ilgiyle izlenirken Başkan Soner Çetin tüm çocuklara çeşitli hediyeler ve çiçekler verdi. Zakkum da birbirinden güzel parçaları seslendirdi. Zakkum’un solisti Yusuf Demirkol’un söylediği bazı parçalara kalabalık da zaman zaman eşlik etti.