Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin Kahramanmaraş mitingi için geldiği ilde cuma namazını Ulucami’de kıldı. Cuma çıkışı cami önünde bekleyen vatandaşlar Başbakan'a taleplerini iletmek ve sevgi gösterisinde bulunmak isteyince izdiham oluştu. Başbakan Davutoğlu, kalabalığın arasından güçlükle geçerek makam aracına ulaşabildi.

Başbakan Davutoğlu gelmeden önce camii ve çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı. Namaza gelenler tek tek üst araması yapıldıktan sonra camiye alındı.

Ulucami’ye gelişinde vatandaşları selamlayan Başbakan Davutoğlu’na vatandaşlar sevgi gösterilerinde bulundu. Cuma namazının bitmesinin ardından vatandaşların aynı anda cami kapısına yığılması ve taleplerini iletmek istemesi kısa süreli izdihama neden oldu. Güvenlik görevlileri koridor açtı. Başbakan Davutoğlu buna rağmen, cami çıkışı kalabalığın arasında zor anlar yaşadı. Cami önünde bekleyen seçim otobüsünden vatandaşlara seslenen Davutoğlu, “Allah razı olsun, bizi büyük muhabbetle karşıladınız. Cumanız mübarek olsun Ulu caminin bereketini, aşkını Allah bize daim eylesin. Sizlerle tek tek kucaklaşmak isterdim ama bugün mitingimiz var daha sonra Gaziantep’e gideceğiz. Hepinizin cumanızı tek tek tebrik ediyorum.” dedi.