Bursa'da, Cuma Namazı sonrası bir grup vatandaş Doğu Türkistan'da on bir ayın sultanı Ramazan ayında yüzlerce kişinin öldürülmesini protesto etti.

Orhan Parkı'nda Saadet Partisi Bursa İl Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen kitlesel basın açıklamasına katılan vatandaşlar, sloganlarla Çin'i protesto etti. Grup adına açıklama yapan Saadet Partisi Bursa Gençlik Kolları Başkan Yardımcısı Hasan Arslan, "Yalnızca inançları gereği orun tutan, namaz kılan ve kişisel ibadetlerini yerine getirdikleri için yüzlerce Doğu Türkistanlı kardeşimiz hunharca katlederek şehit edilmiştir. Zalim Çin yönetimi tarafından devlet memurlarının, öğretmenlerin ve öğrencilerin ve işçilerin oruç tutmaları, namaz kılmaları haksız şekilde yasaklanmıştır. Hep ezilenler, ölenler, zulüm ve işkence görenler müslümanlar olmuş, buna sebebiyet verenler de ırkçı, emperyalist ve kapitalist batı ile onun işbirlikçileri olmuştur. Küfür ve zulüm tek millettir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 7 Haziran seçimleri öncesi yurt dışındaki Türk okullarının kapatılması için girişimlerde bulunduğuna dikkat çeken Arslan, şunları kaydetti: "Ülke ülke gezerek sadece siyasi kaygılar için bir gruba ait okulları kapatabilmek adına ricacı oldunuz. Peki Doğu Türkistanlı kardeşlerimizin canları ya da Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ile arkadaşlarının canları ve yine Arakan'da zulme uğrayan kardeşlerimizin hayatları, bu okullardan daha mı ucuz, daha mı kıymetsiz ki; bunun için yeterli girişimde bulunmuyorsunuz?"

Grup açıklamanın ardından bir süre slogan attıktan sonra olaysız şekilde dağıldı.