Cumartesi anneleri 539'unu haftalarında, Suruç'ta yaşanan bombalı saldırıda hayatını kaybedenler için toplandı.

Cumartesi anneleri Taksim’de 539’uncu oturma eylemini Suruç’ta hayatını kaybedenler için yaptı. Gençlerin hayatını kaybetmesi sebebiyle bu hafta anneler, konuşmadı. Oturma eylemi sırasında, Suruç'ta hayatını kaybeden 31 kişinin isimlerinin bulunduğu karanfiller, getirildi.

Grupta bulunan bir kayıp yakını, Suruç’ta gidenlerin yanlarında sadece oyuncaklar olduğunu, onları Kobani’deki çocuklara hediye etmek için gittiklerini belirtti.

Basın açıklamasını yapan Meryem Göktepe, bombacılar kim olursa olsun, bu tür katliamlarda devletin hukuksal ve siyasal sorumluluktan kurtulamayacağını söyledi. Devleti yönetenlerin görev, yetki ve sorumluluk halkası dahilinde davranmakla yükümlü olduğunu belirten Göktepe, “Neredeyse insan başına 2 güvenlik görevlisinin düştüğü Suruç’ta tam da ilçenin merkezinde canlı bomba saldırısı sonucunda 31 insanımız katledildi. Muhaliflerin attığı her adımı izleyen, fişleyen milli istihbaratın, jandarma istihbaratının, emniyet istihbaratının sürekli izlediği küçücük bir ilçede gerçekleşen bu saldırı ile ilgili hiçbir istihbarı bilgi temin etmemiş olması mümkün müdür? MİT yurttaşların can güvenliğine ilişkin istihbari bilgileri temin etmek için güvenlik güçleri, halkın güvenlik içinde yaşama hakkını sağlamak için vardır. Ama bu topraklarda devletin yönetenler gibi düşünmeyen hak ve özgürlük talep eden savaş değil, barış talep eden yurttaşın can güvenliği yok. Bütün bu olup bitenler iktidarın izlediği Kürt karşıtı savaş politikalarının yansımasıdır. Türkiye’nin güvenliği içte ve dışta Kürtlerle düşmanlık değil, eşit yurttaşlık ve dostluk politikasını gerektirir.” dedi.