Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, temel atma töreni için geldiği Kars’ta babası Haydar Aliyev’in anıtına bir demet kırmızı gül bıraktı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Azeri gazının Avrupa’ya ulaştırılmasını sağlayacak 9.5 milyar dolarlık Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattının temelini atmak için bugün saat 09.10’da Kars’a gelen Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı "Hoş geldiniz" dedi.

Yoğun kar yağışı altında Sukapı Mahallesi'ndeki babası için yaptırılan Haydar Aliyev Parkı'na geçen Cumhurbaşkanı Aliyev’i, Vali Günay Özdemir ile Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta karşıladı. Bakan Nabi Avcı ve protokolle birlikte yürüyen Aliyev, babası Haydar Aliyev’in anıtına bir demet kırmızı gül koydu. Saygı duruşunda bulunan Aliyev, geniş güvenlik önlemleri altında babasının adının verildiği parkı gezdi.

Ayrılırken Bakan Avcı'ya "Buralar çok değişmiş" diyen Aliyev, daha sonra dinlenmek üzere Yusufpaşa Mahallesi'ndeki bir otele geçti. Cumhurbaşkanı Aliyev’e, Başkonsolos Ayhan Süleymanlı da eşlik ediyor.