Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim tarihini verdi. Erdoğan, “Şu anda seçim sürecinin içine giriyoruz. Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarımı biliyorum. Bu yetki alanlarımı da sonuna kadar kullanmak durumundayım ve zaman kaybetmenin peşinde olmayacağım. Ana muhalefet partisinin başındaki zat. Beştepe’yi tanımayanı, Beştepe’nin adresini bilmeyeni Beştepe’ye niye çağırayım ki? 1 Kasım’da da inşallah Türkiye, ben tabi tekrar seçim diyorum. Tekrar seçimi yaşayacaktır.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul’da cuma namazı sonrası gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevapladı. Erken seçimle ilgili tarih veren Erdoğan, “Şu anda seçim sürecinin içine giriyoruz. Cumhurbaşkanının bu konuyla ilgili yetkileri bellidir. Cumhurbaşkanı olarak yetki alanlarımı biliyorum. Bu yetki alanlarımı da sonuna kadar kullanmak durumundayım ve zaman kaybetmenin peşinde olmayacağım. Netice alabildiler mi alamadılar. Şimdi, ‘Ana muhalefet partisine yetki verilmeli’. Tamam da yani şimdi bunlarla bu görüşmeler yapılmış, Ana muhalefet partisinin başındaki zat, ‘ben Beştepe’yi tanımıyorum. Beştepe kaçaktır, Beştepe’ye gitmem’ bütün bunları söylerken şimdi ben, Beştepe’yi tanımayanı, Beştepe’nin adresini bilmeyeni Beştepe’ye niye çağırayım ki? Bütün bu gerçekler ortada. Zaman kaybetmeye gerek var mı, yok. Cumhurbaşkanı, Anayasa’ya göre ülkeyi seçime götürebilir mi, götürebilir. Bunlar maddede çok açık var mı var. Öyleyse şu anda cumhurbaşkanı olarak zaten 23 Pazartesi, bu işin 45 günün sonu.” diye konuştu.

'GÖREVLENDİRMEYİ BEN YAPARIM'

Hükümet kurulması için verilen 45 günün sonunda da Meclis Başkanı’yla görüşme yapacağını söyleyen Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu görüşmeyi yaptıktan sonra ülkemizi bir erken seçime götüreceğiz. Erken seçime götürürken de kimi görevlendirirsem, kimi yetkilendirirsem, görevlendireceğim kişi de burada seçim hükümetini parlamento içinden gerekirse parlamento dışından da almak suretiyle kabineyi oluşturup seçime gideriz. Şu anki süreç bu. Seçim güvenliği noktasında da silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, hepsi bütün tedbirlerini alıyor almakta. YSK bütün hazırlıklarını yaptı. Şuan da açıklanan tarih 1 Kasım. 1 Kasım’da da inşallah Türkiye, ben tabi tekrar seçim diyorum. Tekrar seçimi yaşayacaktır.”

Konuşmasının sonunda Erdoğan, “Şehitlerimize rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun diyorum.” dedi.