Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ağrı'nın Diyadin ilçesinde teröristlerin gerçekleştirdiği saldırıyla ilgili; "Askerlerimizi hedef alan saldırıda ülkemizdeki barış ortamını dinamitlemeyi, çözüm sürecini baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütü, aziz milletimizin güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerimize bir saldırıda bulundu. Bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. 25 terörist askerlerimize karşı şuanda bir çatışmanın içinde. Şimdi malum siyasi parti işte bölücü terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamanın gayreti içerisinde" diye konuştu.

Sakarya'da Kent Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Erdoğan, başkanlık sisteminden endişe duyanların Parlamento'ya giremeyeceklerinden korktuklarını söyledi. Yeni Türkiye yolunun zor olduğunu, meşakketlerle dolu olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları kaydetti; "Birileri bugün başkanlık sisteminden endişe ediyorsa bunun tek sebebi vardır. Ne biliyor musunuz? Bunlar artık bu Parlamento'ya giremeyeceklerinden korkuyorlar da onun için. Sebep bu. Yeni Türkiye yolunun zor olduğunu, meşakketlerle dolu olduğunu biliyoruz. Bu yolda hem içeride hem dışarıda önümüze pek çok engeller çıkartılacak. Biz bunu da biliyoruz. Hatırlayın o Gezi olaylarını ve 17-25 Aralık darbe teşebbüsü bunun ilk işaretleriydi. Önümüzü kesmek için. Çağlayan Adliyesi'nde savcımızın şehit edilmesi olayının da gerisindeki hedeflerden biri budur. Ekonomide yaşanan dalgalanmaların bir kısmı küresel gelişmelerle ilgiliyse bir kısmı da doğrudan bu amaca yöneliktir. Aynı şekilde çözüm sürecini rayından çıkartmak için gösterilen gayretleri de ben bu kapsamda değerlendiriyorum."
Ağrı Diyadin'de askerleri hedef alan saldırıda ülkedeki barış ortamını dinamitlemeyi, çözüm sürecini baltalamayı amaçlayan bölücü terör örgütünün aziz milletin güvenliğini sağlamak için fedakarca görev yapan güvenlik güçlerine bir saldırıda bulunduğunu belirten Erdoğan, saldırıyı şiddetle kınadı. Çatışmaların halen devam ettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan; "25 terörist askerlerimize karşı şuanda bir çatışmanın içinde. Şimdi malum siyasi parti işte bölücü terör örgütünün bu eylemleriyle oy toplamanın gayreti içerisinde. Eğer demokrasi diyorlarsa, eğer temel hak ve özgürlük diyorlarsa bunun yolu silahtan geçmez. Bunun yolu sandıktan geçer. Bu kafayla, bu mantıkla hiçbir zaman bunlar bir yere varamaz. Kimileri hala eski alışkanlıklarını sürdürerek, şiddete ve silaha sarılarak halkımızın iradesine ipotek koymaya çalışıyor. Bu tür girişimlere, kamu düzenini bozmaya yeltenenlere, vatandaşımızın özgür iradesine ipotek koymaya çalışanlara asla müsamaha gösterilemez. Güvenlik güçlerimiz askeriyle, polisiyle, istihbaratıyla gece gündüz teyakkuz halinde. Halkımızın huzur ve güvenliğini sağlamaya devam edecek. Bundan hiç endişeniz olmasın. Bütün gücümüzle bunların karşısında duracağız. 7 Haziran seçimleri öncesinde Türkiye'yi karıştırmak isteyenler her fırsatı kullanıyor. Kullanmaya devam edecek" dedi.