7 Haziran’ın ders günü olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; “Ne olur, benim Kürt kardeşlerimi bu oyuna getirmelerine müsaade etmeyin.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sultanbeyli’de tapu devir törenindeki konuşmasına “Sultanbeyli’nin 100 yıllık sorunu olan tapu konusu, hamdolsun büyük oranda olmasa da şu anda adımı atıldı ve tapular teslim alındı. Sultanbeyli belediyemiz süratle bunun dağıtımını başlatacak.” sözleriyle başladı. İlk etapta 1 milyon 271 bin metrekarelik tapunun dağıtıma girdiğini belirten Erdoğan, “7 Haziran seçimleriyle birlikte kalan kısmın da adımlarını inanıyorum ki hükümetimiz atacaktır. Ve onlar da bitirilerek yine sahiplerine dağıtılacaktır.” diye konuştu.

10 Ağustos 2014 seçimlerinde yüzde 70 oy oranıyla kendisine verdiği destekten ötürü Sultanbeylilere teşekkür eden Erdoğan, yeterli olmayan bu hizmetlerin hızlanarak devam edeceğini söyledi. Erdoğan, şöyle devam etti: “10 Ağustos’ta sadece bu kardeşinizi Cumhurbaşkanı seçmekle kalmadınız. Aynı zamanda Türkiye’de bir dönemi kapatıp, bir dönemi açtınız. Türkiye Cumhurbaşkanını artık doğrudan seçiyor. Yeni anayasa ve başkanlık sistemi kim ne derse desin artık ülkemiz için kaçınılmaz hale geldi.”

Bazı partileri, tüm geçmişlerini, bugüne kadar savundukları tüm değerleri, ifade ettikleri tüm ilkeleri bir kenara bırakarak eski Türkiye talebinin etrafında toplanmakla suçlayan Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun imam hatipleri kapatmaya çalıştığını belirterek, “Kayseri’ye gidiyor orada ne diyor? “Hayır ben öyle bir şey demedim” diyor. Sayın kılıçdaroğlu, 1+8’in ne anlama geldiğini biz iyi biliriz. 28 Şubat’ta öyle kapattınız imam hatiplerin orta kısımlarını. Ben imam hatip mezunuyum bize bunu yediremezsiniz. Elhamdülillah 4 çocuğumun 4’ü de imam hatip mezunu. Bize bunu yediremezsiniz. İki kızım, iki oğlum. Kızlarımdan çektiğim çileyi ben bilirim. Almadılar üniversitelere. Kapılardan onları nasıl döndürdüklerinin ezasını cefasını biz biliriz. Ne yaptık mecburen kızlarımı da oğlumu da yurt dışına gönderdik.” şeklinde konuştu.

BAŞÖRTÜSÜ SORUNU KALDI MI SORUSUNA VATANDAŞLARDAN EVET CEVABI

Erdoğan’ın konuşması sırasında “Kardeşlerim, şimdi orta kısımlar açıldı mı? Açıldı. Katsayı kalktı mı?, İstediğiniz üniversiteye gitme hakkınız var mı? Başörtüsü sorunu kaldı mı?” sorularını yönelttiği kalabalığın büyük bir bölümü “Evet” cevabı verdi.

ZATEN ONLAR ZERDÜŞTLÜĞÜ SAVUNUYOR

Terör örgütünün arkasında olduğu bir siyasi partinin, Kürtleri istismar ettiğini ifade eden Erdoğan, şöyle devam etti: “Diyarbakır’dan bir müftü çıkmış, bunların adayı. Ne diyor, “Partimin partisi zerdüştlük olsa ben yine aday olurum.” Şu hale bak. Zaten onlar Zerdüştlüğü savunuyor, elimizde belgeler var. Bunların islamla filan alakası yok. Zerdüştlüğü savunduklarını biliyoruz ama benim Kürt kardeşim sadece bunlar kürtçülük yapıyor, siyasi kürtçülük yapıyor diye bunların peşinden gitmez. Benim kürt kardeşime hizmet veren biz olduk yahu biz. Ağrı’ya havalimanını yapan biz, Iğdır’a havalimanı yapan biz, Kars’a havalimanı yapan biz, Muş’a havalimanı yapan biz. Şimdi yarın Hakkari’ye havalimanı yapıyoruz ya. Hakkari, 2 yıl müteahhitleri tehdit ettiler, iş makinelerini yaktılar, bütün bunlara rağmen biz Hakkari Havalimanını bitirdik ve şimdi yarın Sayın Başbakanla birlikte gidip orayı açacağız. Kardeşlerim, büyük bir oyun oynanıyor. Bu oyunu beraber bozmamız lazım. Bu oyunu beraber bozmamız için de çok çalışmamız lazım. Özellikle ne olur, benim Kürt kardeşlerimi bu oyuna getirmelerine müsaade etmeyin.”

Konuşmasının ardından Erdoğan, Sultan Beyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’e temsili tapu hediye etti. Keskin de Erdoğan’a hat tablosu hediye etti. Sahneden kendisini dinlemeye gelenlere hediyeler dağıtan Erdoğan, kürsüden indikten sonra kendisine ilgi gösteren vatandaşlarla fotoğraf çektirdi.