Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sosyal medyadan hakaret ettikleri gerekçesiyle 2 kişi tutuklandı. Tutuklanması istenen 2 kişi ise adli kontrol ile serbest bırakıldı.

Erdoğan’a Twitter ve Facebook’tan hakaret ettikleri gerekçesiyle Erdener K., Gülçin S., Mehmet B. ve Anıl Deniz B., Erdoğan’ın avukatları tarafından şikayet edildi. Şüpheliler basın savcılığının talimatı ile terör polisleri tarafından gözaltına alındı. Dün ve bugün adliyeye getirilen 4 kişi de savcılık sorgusunun ardından tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. İki kişi tutuklandı 2 kişi ise adli kontrol uygulanarak serbest bırakıldı.

Erdener K.’nın Twitter adresinden ‘Hayat kısa katil uzun kaç şehidimiz var bilmiyoruz ama kaç vekil lazım onu çok net biliyoruz 400 kere Allah belanı versin’ yazdığı belirtildi. Erdener K.’nın savunmasında ayrıldığı kız arkadaşının soyadının ve lakabının ‘Uzun’ olduğunu söylediği, ona atfen bu ifadeyi yazdığını söylediği kaydedildi. Erdener K. adli kontrolle serbest kaldı.
Gülçin S.’nin Erdoğan’ın fotoğrafının üstüne ‘Allah belanı versin geberemedin’ yazdığı ifade edildi. Şüphelinin savunmasında Abdullah Öcalan’ı kastederek yazdığını söylediği belirtildi. Gülçin S. de adli kontrol ile serbest bırakıldı.,

Üniversite öğrencisi Mehmet B., Finlandiya Başbakanının evini mültecilere açtığını belirterek Cumhurbaşkanlığı sarayı ve Erdoğan ile ilgili hakaret içerikli paylaşımda bulunduğu kaydedildi. Şüphelinin savunmasında Finlandiya Başbakanının evini açmasını öğrenince o ifadeleri yazdığını, Erdoğan’ı kastetmediğini ve bir anlık dalgınlıkla yazdığını söylediği ifade edildi. Sonra yanlış anlaşılabileceği gerekçesiyle hemen sildiğini savunan şüpheli sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Öğrenci olan Anıl Deniz B. de Erdoğan’ın hala 400 vekilden bahsettiğini yazarak sinkaflı ifadeler kullandığı öne sürüldü. Şüphelinin savunmasında alkollü olduğunu, şehit haberleri üzerine morali bozulduğunu ve alkolün etkisiyle yazdığını söylediği öğrenildi. Anıl Deniz B. de Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklandı.