Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanlığı devir teslim törenine katıldı. Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel’in 4 yıldır yürüttüğü görevini Org. Hulusi Akar’a devrettiği törende bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin gözbebeği olan bir kurumdur" dedi.

Düzenlenen devir-teslim töreninin, TSK, ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını dileyerek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, Türk milletinin gözbebeği olan bir kurum olduğunu belirtti.

Bu kurumu yönetmenin, hem büyük bir şeref, hem de büyük bir sorumluluk olduğuna değinen Erdoğan, ülkemizin bekası bakımından kritik günlerden geçilen bir dönemde Genelkurmay Başkanlığı görevini devralan Orgeneral Hulusi Akar’ı kutladığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen dört yıl içinde Genelkurmay Başkanı olarak, ‘samimi bir saygı ve güçlü bir sorumluluk duygusu içinde’ görev yaptıklarını ifade ettiği Org. Necdet Özel’e de verdiği hizmetler için teşekkür etti.