Kahramanmaraş’ta esnaflık yapan DGP eski Genel Başkan Yardımcısı ve 2008 ile 2013 yılları arasında AK Parti İletişim Merkezi (AKİM) üyeliği yapan Ahmet Bilgili (41) hakkında, Twitter ve Facebook hesabı üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle ceza davası açıldı. Bilgili hakkında, sosyal medya üzerinden paylaştığı ileti gerekçe gösterildi. Ankara Batı 9. Asliye Ceza Mahkemesine iki gün önce 2015/507’nolu dosya numarası ile açılan davada Bilgili, 'Sesli yazılı veya görüntülü bir ileti ile hakaret' suçlamasıyla yargılanacak.
Hakkında açılan davayı cep telefonuna gelen mesaj üzerine Adalet Bakanlığı Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama Sistemi'ne girerek öğrendiğini belirten Bilgili, davanın Ankara’da açıldığını, bu nedenle detaylı bilgiye sahip olmadığını söyledi. Dosyada, gerekçeli kararın açıklandığını belirten Bilgili, "Kahramanmaraş’ta esnafım. Her vatandaş gibi siyaseti yakından takip ediyorum. Sosyal medya üzerinden iktidarın iyiliklerini de kötülüklerini de eleştiriyoruz. Bundan dolayı e-devlet üzerinden hakkımda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından dava açıldığını öğrendim. Dosya elime ulaşmadı, gerekçeli karar yazılmış, neyle ilgili ithamda bulunduğumu bilmiyorum." diye konuştu.

'REİSİ CUMHURUN BENİM GİBİ BİR ESNAFLA UĞRAŞMASINA BİR ANLAMA VEREMEDİM'

Dava açılmasını şaşkınlıkla karşıladığını belirten Bilgili, Cumhurbaşkanı'nın esnafla uğraşmasına bir anlam veremediğini dile getirdi. AK Parti'de 12 yıl aktif olarak siyaset yaptığını, bu süreçte partinin yaptığı yanlışları eleştirdiğini aktaran Bilgili şöyle konuştu: "Şaşırdım, bir Reisi Cumhurun benim gibi bir esnafla uğraşmasına bir anlama veremedim. Ben 12 yıl AK Parti'de aktif olarak siyaset yaptım. Bu süreçte bile ben kendim AK Partili olmama rağmen AK Partili belediyenin ihalelerde usulsüzlük yaptığıyla ilgili bilgi verip Sayıştay’da inceletmiştim. Biz haksızlık karşısında olan bir milletiz. Bunun karşısında ben de AKP’nin yaptığı yanlışları eleştirmek zorundayım. Sosyal medya üzerinden paylaşımlarım nedeniyle Recep Tayyip Erdoğan kendisine yazılı ve sözlü hakaret adı altında tarafıma dava açmış. Demokratik bir ülkede kendimizi ifade etmenin normal olduğunu düşünüyorum."

'ELEŞTİRİLER İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA BULUNMALI'

Bilgili, 28 Şubat sürecinde 2 general hakkında dava açtığını anımsattı. O dönem var olan askeri vesayetin yerini sivil vesayete bıraktığını kaydeden Bilgili, iktidar ve muhalefet partilerine yönelik eleştirilerin ‘ifade özgürlüğü’ kapsamında değerlendirilmesi gerektiğine işaret etti. 

Eleştirilerin denetim mekanizmasını harekete geçirdiğini ifade eden Bilgili şöyle konuştu: "Biz bugün iktidarı, muhalefeti eleştiriyorsak bu ifade özgürlüğü kapsamında bulunmalıdır. Cumhurbaşkanı'nın küçük bir esnafla uğraşmasına, dava açmasına anlam veremiyorum. Adana’da mağdur bir gazetecimize dava açmasına anlam veremiyorum. Köşe yazarına, gazeteciye dava açmasına anlam veremiyorum. Bunlar bizim ülkenin renkleridir. Bunlar olmasa iktidarı kim denetler? Kamuyu kim bilgilendirir? Bunları susturmak demek; birtakım gizli ihanetlerin örtülmesi demektir. Biz her türlü vesayetin karşısındayız. 28 Şubat sürecinde bu ülkeye hukuksuz uygulamalarda bulunan iki general hakkında dava açmıştım. O zamanki askeri vesayet şimdi sivil vesayete dönüştü."