Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustosta Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiye’de bir dönem fiilen bittiğinin parlamenter sistemin bekleme odasına alındığını iddia etti.

Denizli Anemon Otel’de onuruna verilen yemekte STK temsilcilerine hitap eden Erdoğan, başkanlık sisteminin Türkiye açısından bir 'beka meselesi' olduğunu ileri sürdü. Erdoğan, “10 Ağustosta Cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle Türkiye’de bir dönem fiilen bitmiştir. Kimisinin 1876’dan, kimilerinin 1924’den, bazılarının 1946’dan başlattığı parlamenter sistem 10 Ağustosta bir daha geri dönüşüm olmamak üzere milletimiz tarafından bekleme odasına alındı. Bu bekleme ne kadar sürecek veya ne zamana kadar sürecek ya mevcut uygulamaya Anayasal zemin kazandırılana kadar ya da bunun yerine yeni bir sistem ikame edene kadar. Bunun kararı da 7 Haziran seçimlerinde verilecektir. Artık kimse Türkiye’den işlerin 2014 öncesinde bilhassa 2002 öncesi gibi yürüdüğü gibi yürümesini beklememelidir. Beklemesin. O dönem geride kaldı.” dedi.

‘DEĞİŞİM SANCILI, SIKINTILI OLACAK’

Her büyük değişim gibi 'Başkanlık Sistemi’ne geçişinde sancılı ve sıkıntılı olacağını belirten Erdoğan, “Artık ok yaydan çıktı. Önemli olan hedefine ne isabetle varacağıdır. Bunun için hepimize çok önemli görevler düşüyor. Bu mesele günlük siyasetin malzemesi olacak kadar basit değildir. Bu Türkiye’nin ve milletimizin bekası meselesidir. Ben damdan düştüm. Dertliyim.” diye konuştu. 17-25 Aralık yolsuzluk operasyonlarını 'darbe girişimi' olduğunu tekrarlayan Erdoğan, “Sosyal, siyasi ve ekonomik olarak çökertilmeye çalışılmıştır. Hamdolsun bu girişimler başarıya ulaşamadı. Ama bize zaman kaybettirdi. Enerji kaybettirdi.” şeklinde konuştu.

ÇANAKKALE SAVAŞI KUTLANACAK!

Çanakkale Savaşı’nın 100 yıl dönümünde bir dizi etkinlikler hazırlandığını anlatan Erdoğan yabancı devlet adamlarının da katılımıyla artık bu savaşların kutlaması yapılacağını söyledi. Erdoğan şunları kaydetti: “Çanakkale Savaşı coşkulu bir şekilde inşallah kara savaşlarının 100 yıl dönümünü Çanakkale’de kutlayalım. Orasını bir kez daha dünyaya Çanakkale’nin savaşlardan bir savaş olmadığını bunu ilan edeceğiz. Çok güçlü bir şekilde barış ve dostluk mesajı vereceğiz.“