Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, çözüm sürecinde ‘çok kritik’ bir döneme gelindiğini ifade etti. PKK’nın İRA gibi silah bırakması gerektiğini anlatan Erdoğan, "İrlanda'ya bakıyorsunuz orada İRA, ‘ben gömdüm’ diyor. Nereye? ‘Betona gömdüm’ diyor. Betona gömdüğünü görüntülü olarak yerinde tespit ediyorlar. Bütün silahlar betona gömülmüş. İRA orada inandırıcılık testini kazanmış oluyor. Ama bizdeki teröristler böyle bir adım atamıyor." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yükseköğretim Kurulu'nu (YÖK) ziyaret ederek rektörlerle bir araya geldi. Konuşmasında çözüm sürecinden de söz eden Erdoğan, Türkiye’nin 2023 hedefine ulaşmasında yükseköğretim kurumlarına çok önemli vazifeler düştüğünü kaydederek, "Bugün artık ne temel hak ve hürriyetler konusunda ne alt yapı yatırımlarında şikâyet etmeyi gerektirecek önemli meseleler kalmadığına inanıyorum. Türkiye’nin en batısından en doğusuna, en kuzeyinden en güneyine. İktidar olduğumuzda Türkiye’de 26 tane havalimanı vardı. Şuanda 52 havalimanı var. Hakkari'de bugün terörün engellediği havalimanı yapımı var. Maalesef terör sebebiyle 1 yıl ertelendi. Teröre rağmen o havalimanı bitecek. Çünkü biz, Kürt vatandaşlarımızın da buna layık olduğuna inanıyoruz. Ama onları sevdiklerini iddia edenler o tür yatırımları maalesef engellenmenin gayreti içerisindeler. Bir taraftan diyeceksiniz ki ‘biz Kürtlerin temsilcisiyiz’ öbür taraftan Kürt vatandaşıma bir havalimanının yapımını engelleyeceksin. Bunların ne kadar samimiyetsiz olduğu zaten buralarda ortaya çıkıyor." diye konuştu.

"BİZDEKİ TERÖRİSTLER BÖYLE BİR ADIM ATAMIYOR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında "On binlerce vatandaşımızın hayatına mal olan terör meselesinin çözümü konusunda çok kritik bir dönemdeyiz. Terör örgütünün silah bıraktığını açıklaması ülkemizde demokrasinin, hukukun, huzurun, güvenin tesisini sağlayacak önemli bir eşik olacaktır. Bu sadece lafla olmaz. İrlanda'ya bakıyorsunuz orada İRA, ‘ben gömdüm’ diyor. Nereye? ‘Betona gömdüm’ diyor. Betona gömdüğünü görüntülü olarak yerinde tespit ediyorlar. Bütün silahlar betona gömülmüş. İRA orada inandırıcılık testini kazanmış oluyor. Ama bizdeki teröristler böyle bir adım atamıyor. Çünkü o adımı attığı anda varlık sebepleri ortadan kalkacak. Varlık sebepleri o. Temenni ederim ki bu son gelişmeler de sözde kalmaz, uygulamaya geçilir. Devlet hükümetiyle ve tüm kurumlarıyla bu konuda üzerine düşenleri titizlikle yerine getirmiştir, getirmeye devam ediyor. Yaşanan kimi incitici, yürek burkucu, sürecin ruhuna uygun olmayan görüntüler karşısında dahi ülkemizin ve milletimizin geleceği için hep sabırla, soğukkanlılıkla davrandık. İşin kamu güvenliğini tehdit eder boyuta gelmesine de izin veremeyiz. Meclis’te görüşülen İç Güvenlik Paketi bu konuda ilgili kurumlarımıza önemli imkanlar sağlayacaktır." dedi.