Makedonya Cumhurbaşkanı Dr. Gjorge İvanov, ülkesinde meydana gelen terör saldırısı nedeniyle Sivas programını iptal etti. 40 kişilik silahlı bir grubun Goşnitse'deki bir karakola saldırı düzenleyerek polisleri rehin aldığı belirtiliyor. Cumhurbaşkanı bu olay üzerine Sivas ziyaretini apar topar iptal etti.

Cumhuriyet Üniversitesi’nin davetlisi olarak Sivas’a gelmesi beklenen Makedonya Cumhurbaşkanı İvanov, ülkesindeki bir karışıklık nedeniyle ziyaretini erteledi. Makedonya İçişleri Bakanlığı silahlı bir grubun Makedonya’nın kuzeyindeki bir polis karakoluna saldırı düzenlendiğini açıklamıştı. Kosova sınırındaki Goşnitse'deki polis karakoluna 40 kişilik silahlı bir grup tarafından düzenlenen saldırıda 4 polisin rehin alındığı belirtilirken, polislerin daha sonra serbest bırakıldıktan sonra saldırganların karakolu terk ettiği kaydediliyor.

Cumhurbaşkanı Dr. Gjorge İvanov’un bu olay üzerine apar topar ziyareti iptal ettiği öğrenildi. İvanov, Uluslararası alandaki çalışmalarından dolayı Cumhuriyet Üniversitesi’nde kendisine 'Fahri Bilim Doktorluğu' ünvanını aldıktan sonra Üniversite Kültür Merkezinde düzenlenecek törende ayrıca 'Atatürk ve Makedonya' konulu bir de konferans verecekti. Programın ileri ki tarihlerde gerçekleşmesi bekleniyor.