Gezi olayları sırasında yaralandıktan bir süre sonra ölen Berkin Elvan’ın babasına yönelik hakaret ve tehditle yargılanan sanık, suçlamaları kabul etti. Sanık savunmasında, Cumhurbaşkanı’ndan aldığı cesaretle bu tehditleri yaptığını söyledi.

İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya başka ilde yaşadığı belirtilen sanık Mustafa Andaç ve mazeret bildiren avukatı katılmadı. Elvan ailesinin avukatlarının geldiği duruşmada mahkeme, yakalanan sanığın Batman 4. Asliye Ceza Mahkemesi’nde savunmasının alındığını belirtti.

Sanık Mustafa Andaç savunmasında, suçlamaları kabul etti. Twitter hesabından yazdığı belirtilen ifadelerin kendisine ait olduğunu söyleyen Andaç, Sami Elvan’ı tanımadığını ifade etti. Andaç, “Ülkenin Cumhurbaşkanı şahsa aynı cümleyi kullandı. Ben de ondan aldığım cesaretle aynı cümleyi kullandım. Paylaşımı yaptığım sırada televizyonda sokaklardaki terör olaylarının, insanların Berkin Elvan’ı anmak adına yakıp yıkmasından etkilenerek bu cümleleri sarf ettim. Ayrıca burada kendi twitlerimde polis teşkilatına ve Cumhurbaşkanı'na ağır hakaretler vardır. Buna istinaden karşılık olarak yazdım. Ayrıca ben anayasal hakkımı kullanarak yorum yaptım. Kimseye hakaret etme niyetim asla olmamıştır. Suçsuzum beraatimi istiyorum.” dedi.

Elvan ailesinin avukatı Oya Aslan, şikayetlerinin sürdüğünü, sanığın da suçunu kabul ettiğini belirtti. Sanığın sonrasında da benzer ifadeler yazmaya devam ettiğini kaydeden Aslan, suçun mahiyeti, toplumda iğfal uyandırması göz önünde bulundurularak sanığın tutuklanmasını talep etti.

Tutuklama talebini reddeden mahkeme, avukatların beyanlarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

İddianamede, Mustafa Andaç’ın Berkin Elvan’ı kastederek “Bir teröristi sokağa göndermeyi yalanlarla bir teröristi kahraman yapmayı ve onu öldüren kahramanı yargılamayı.” ifadeleriyle ölenin hatırasına hakaret ettiği belirtildi.

Sami Elvan’a yönelik, "Hemen iftira çamur hazır siz de terörist yetiştirdim diye utanacağına ülkenin bir değerine saldırıyorsun ekmek ve molotof." diyerek hakaret ettiği anlatıldı. Ayrıca Sami Elvan’ı “Biz de sizi vurmaya devam edeceğiz sokaklar teröristlere mezar olacak.” şeklinde tehdit ettiği kaydedildi. Andaç’ın 6 yıl 4 aya kadar hapsi istendi.