MHP Kayseri Milletvekili ve adayı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tarafsızlık söyleminin doğru olmadığını belirterek, “Cumhurbaşkanı tarafsızsa Cumhurbaşkanlığı otobüsüne sadece AKP’li milletvekillerini değil diğer parti milletvekillerini de alsın. MHP’li milletvekillerini de alsın. Ama almayacağını biliyoruz” dedi.

Cumhurbaşkanı'nın, konuşmalarında bile artık siyasi parti lideri gibi muhalefet partilerini eleştirdiğini söyleyen Prof. Dr. Halaçoğlu, Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olduğu söylemlerinin doğru olmadığının ortaya çıktığını savundu. Halaçoğlu, insanların artık AKP’den kurtulmak istediğini öne sürerek, şunları söyledi: “Seçim çalışmaları kapsamında gittiğimiz her yerde insanlarımız, halkımız, bize 'bizi bunlardan kurtarın' diyorlar. Dikkat ederseniz halkın bu tepkisiyle birlikte iktidar partisi adayları sahada bile gözükmüyor. Sokağa çıkamıyorlar. Biz biraz halkımızla sohbet ettiğimizde ise karşımıza, vatandaşımızın yolsuzlukları, yapılan hırsızlıkların aklanmasını kabul etmediklerini görüyoruz. Teröristlerle, terör örgütü PKK’nın üstleriyle, görüşmeleri de halkımız kabul etmiyor. Doğru bulmuyor. Bugün bu tepkiyle birlikte bunun üzerinde özellikle başbakan çok duruyor. Cumhurbaşkanı çok duruyor. Birlikte miting yapıyorlar. İki yıl önce açılanların yapıldığı açılışların adı toplu açılış gibi düşünülüyor. O şekilde programlar yapılıyor.”

Mitinglerle birlikte Cumhurbaşkanı'nın tarafsızlığını yitirdiğini anlatan Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, “Cumhurbaşkanı her yerde tarafsızım diyor. O zaman MHP’li veya diğer siyasi parti vekilleri neden cumhurbaşkanlığı otobüsüne almıyor da sadece AKP’li milletvekilleri ve adayları alınıyor. Otobüse sadece AKP’li vekilleri alıyor. Muhalefet partileri şunları yapıyor gibi söylemler var. Otobüse binmeye gerek yok ve talep de etmeye gerek yok. Sonuçta Cumhurbaşkanı davet eder. Bunu da geçtik. Konuşmalarında biz bunu yaptık şunu yaptık diyor ve muhalefete çatıyorlar. Bu doğru değil.” diye konuştu.