Adana’da yaşayan görme engelli Cüneyt Arat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, kendisine hakaret ettiği iddiası ile mahkemeye verildi. Attığı twitten dolayı Savcı Ümit Şahiner tarafından hakkında iddianame hazırlanan görme engelli genç, olayın şokunu yaşıyor.

Adana’da yerel gazetelerde yazılar yazan yüzde 90 görme özürlü, yani ağır engelli statüsünde olan Cüneyt Arat, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından mahkemeye verildi. Attığı bir twitten dolayı adliyelik olan Arat, bu durumdan utanç duyduğunu söyledi. Konudan telefonla haberdar olduğunu anlatan Arat, “28 Aralık’ta İstanbul’dayken bir twit atmışım Tayyip Erdoğan ile alakalı. Ben o twiti attığımı bile hatırlamıyorum. Bundan dolayı hakkımda dava açıldığını öğrendim.” dedi.

Adana Adliyesi 21 Asliye Ceza Mahkemesi’nin kalemine gelip hakkındaki iddianameyi aldığında davanın Ankara’da görüleceğini öğrendiğini ifade eden Arat, buna da anlam veremediğini söyledi. “Bana davanın Ankara’da görüleceğini söylediler. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan Ankara’da ikamet ediyormuş.” diyen Arat, şunları anlattı: “Ben Recep Tayyip Erdoğan’ın torunu yaşındayım. Ağır engelli bir vatandaşım. Koskoca cumhurbaşkanımızın beni mahkemeye vermesini anlamakta güçlük çekiyorum. Arayabilirdi, aratabilirdi. Veya neden 6 ay sonra mahkemeye verdi. Ya da neden mahkemeye verme ihtiyacı duydu? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti biliyorsunuz zor zamanlardan geçmekte. Sürekli patlamalar olmakta. Hükümet de kurulamadı. Ondan dolayı mahkemeye verilen ağır engelli bir vatandaş olarak bu durumdan utanç duyuyorum.”

Cüneyt Arat’ın anlattığına göre ifadesi bile alınmadan iddianame yazılıp dosya Ankara’ya gönderilmiş. Ağır engelli olduğunu ve cebinde bu durumu gösteren başbakanlık tarafından verilmiş bir kart olduğunu dile getiren Arat, cumhurbaşkanının geçmişte engellileri sahiplenen ifadelerinin olduğunu hatırlattı. “Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar ‘Bütün engelliler bizim ortak değerimiz.’ dedi. ‘Biz engelli haklarını böyle geliştiriyoruz. Engellilere şöyle önem veriyoruz.’ diyor. Ama bir yandan da ben 20 yaşında bir gazeteci olarak kendisi tarafından mahkemeye veriliyorum.” ifadelerini kullandı.

Pek çok gazeteci meslektaşının cezaevine atıldığını hatırlatan görme engelli genç, gazetecilere psikolojik işkence yapıldığına dikkat çekti. Evine herhangi bir ihbar veya mahkeme yazısı gelmediğini, adliyeye gelince bilgi sahibi olduğunu söyleyen Cüneyt Arat, hakkında hazırlanan dosyanın bir fotokopisinin bile kendisine verilmediğini kaydetti. Engelli genç “Daha önce birkaç defa Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. Engellilerin sesi olduğum için benimle gurur duyduğunu söylemişti. Şimdi ise mahkemeye vermiş beni. Ben bu durumda olmaktan utanç duyuyorum. Cezaevine girmekten de korkmuyorum. Benim alnımda hırsız da yazmıyor, rüşvetçi de yazmıyor. Kendisini Adana’ya davet ediyorum. Dava burada görülsün.” şeklinde sözlerini noktaladı.