Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Sivas milletvekili adayı Celal Dağgez, seçim çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Dağgez, ilk önceliklerinin Sivas’ta işsizlik sorununu çözmek olduğunu belirterek, Sayın Cumhurbaşkanı uçağını bana versin Sivas’ta 1.000 kişinin çalışacağı, senede 1 milyon ton kaliteli çelik üretecek fabrika kurayım dedi.

Sivas Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde esnafları ziyaret eden Dağgez, Doğanşar ve Hafik ilçelerinde seçim bürosu açılışına katıldı. Dağgez daha sonra Atatürk Lisesi 1980 yılı mezunları ile akşam yemeğinde bir araya geldi.

Dağgez yaptığı konuşmada ilk önceliklerinin Sivas’ta işsizliği çözmek olduğunu belirterek, “Kendi toprağımızı madenlerimizi çalıştıracağız. Sivas’ta ağır sanayi tesisleri kuracağız. Artık Sivas’ın organize sanayilerle, atölyelerle ayağa kalkması mümkün değil. Biz Sivas’a kamu yatırımı yani fabrika yapacağız. Genel bütçenin millete binde 3’ü dağıtılıyor. Almanya ise yüzde 3’ünü dağıtıyor. Biz sosyal yardımları Avrupa seviyesine çıkaracağız. İnsanlara ekmek vermeyip, ekmek kazanmasını öğreteceğiz. İnsanlar düzenini kurana kadar bu yardımlar devam edecek. Bu paralar onların parası değil. Bu paralar sizlerin verdiği vergilerden oluşan bütçeler. Bizim inancımızda sağ elin verdiğini sol el görmeyecek. Normal bir Türk ailesi en az eş kişiden oluşuyor. Herkese 15 bin dolar düşüyorsa; 75 bin dolar yapıyor. Buda 250 milyara yakın bir para yapıyor. Doğanşar’da hangi eve yılda 250 milyon liraya yakın para giriyorsa AK Parti’ye versin oyunu.” dedi.

Sivas’ta demir, krom, altın, kömür gibi önemli madenlerin olduğunu dile getiren Dağgez, “Sayın Cumhurbaşkanı uçağını bana versin Sivas’ta 1.000 kişinin çalışacağı, senede 1 Milyon ton kaliteli çelik üretecek fabrika kurayım. Uçak 500 Milyon Dolar. Fabrikada 550-600 Milyon Dolara kurulur.” şeklinde konuştu.

7 HAZİRAN’DA GÜRÜN ÜZERİNE DÜŞENİ YAPACAK”

Seçim çalışmalarını sürdüren MHP Sivas milletvekili adayı Oğuz Özdemir ise Gürün ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı. MHP Gürün ilçe teşkilatı tarafından coşkulu bir şekilde karşılanan Özdemir, seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış programının ardından konuşan Özdemir, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Sivaslılara verdiği sözleri tutmadığını söyledi.

Ülkenin kötü bir yönetim sürecinden geçtiğini ifade eden Özdemir, “Memleketi yönetenler şuanda gaflet ve delalet içerisinde. Türkiye Cumhuriyeti Devleti özellikle Türk Milleti tarihin altın sayfalarına gömülmek isteniyor. Ülkemizin güneydoğusu pkk’ya peşkeş çekilmiş. Pkk’da bir kürt devleti oluşmuş. 10-12 yıldır ülkeyi yönettikleri insanlara paralelci diyorlar. 7 Haziran seçimlerinde de Gürün üzerine düşeni yapacak, Milliyetçi Hareket Partisini 1. Parti olarak sandıktan çıkaracaktır.” şeklinde konuştu. Özdemir, Gürün’de esnafları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.