Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum gününün 26 Şubat'ta Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde, belediyenin, Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM) ile ortaklaşa düzenleyeceği 'Birlik ve Beraberlik Programı'nda kutlanacak olması, sosyal medyada günün konusu oldu. İlahi dinletisi, sohbet programı ve semazen gösterisinin yer alacağı belirtilen program ile ilgili belediye yetkilileri, asıl sorumlu kuruluşun TOGEM olduğunu söyledi.

Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğum günü 'Birlik ve Beraberlik Programı' çerçevesinde kutlanmaya hazırlanıyor. Micro blog sitesi Twitter'da da günün konusu olan program ile ilgili afişler ilçenin dört bir yanına asıldı. Erdoğan'ın 'Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geldik' sözünün yer aldığı afişte, ilahi dinletisi, sohbet programı ve semazen gösterisinin de programda olacağı belirtildi. 26 Şubat tarihinde düzenlenecek programla ilgili olarak Gölbaşı Belediyesi'nin strateji biriminde görevli olduğu öğrenilen Mehmet Karagöz, "Adıyaman merkezli TOGEM'in kendisinin düzenlemiş olduğu bir birlik beraberlik etkinliği. O güne denk geldiği için herhalde öyle birşey yapılmış zannedersem, bizim bilgimiz dışında. Normalde etkinlik olarak TOGEM'e ait. Belediyeye birlik beraberlik toplantısı diye bilgi verildi." dedi. Organizasyonun tümüyle belediyenin düzenlediği bir etkinlik olmadığını belirten yetkili, "Birlik ve beraberlik amaçlı olduğu için bizden salon falan temini gibi yardım talebi oldu. Onları biz temin etmiştik." ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da doğum gününün 26 Şubat olduğu ancak, organizasyonda bununla ilgili bir detayın da bulunmadığı öğrenildi.