Cumhurbaşkanlığı’nın Muharrem ayı dolayısıyla Kahramanmaraş’ta düzenlediği aşure dağıtımında izdiham yaşandı. Ulu Camii çevresine kurulan kazanlardan yapılan aşure dağıtımı sırasında belediye görevlileri zor anlar yaşadı. Kalabalığın arasında bulunan bazı kadın ve yaşlılar ezilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldı.

Muharrem ayı münasebetiyle ilki 2014 yılında gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı aşure dağıtım etkinliği, bu yıl 13 ille birlikte Kahramanmaraş’ta da gerçekleştirildi. Merkez Ulu Camii çevresine kurulan stantta öğle namazının akabinde yapılan aşure dağıtımına vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe Cumhurbaşkanlığı Hukuk Hizmetleri Daire Başkanı Veysel Bektaş da katıldı.

İl Müftüsü Muhammed Gevher tarafından yapılan duanın ardından Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve diğer yetkililer tarafından vatandaşlara aşure ikram edildi.

Belediye görevlilerinin bir süre kepçeyle vatandaşlara aşure doldurduğu etkinlikte, aşurelerden almak isteyen vatandaşlar arasında izdiham neden oldu. Belediye görevlilerinin zor anlar yaşadığı dağıtımda kalabalık arasında kalan bazı kadın ve yaşlılar ezilme tehlikesi yaşadı. Bazı vatandaşlar aldıkları aşureyi orada tüketirken, bazıları da paketleri poşete koyarak evlerine götürdü.