Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Milletvekili Süleyman Korkmaz, seçime birkaç gün kala Cumhurbaşkanlığı ile AK Parti'nin gizli işlere imza attığını ve vatandaşı aldatmak için devlet kaynaklarını fütursuzca kullandığını söyledi. Korkmaz, “Seçim rüşvetleri konusunda alanında uzmanlaşan AKP zihniyeti şimdi de Cumhurbaşkanlığı ödemesi şeklinde PTT aracılığıyla 5 ila 7 bin lira arasında “Emekli ve Sosyal Yardım Ödemeleri' adı altında ödemeler yapmaya başlamış. Şu an Kayseri’de 2 kişi bu paraları almış. Bu konuda sabıkası olan zihniyete sormak istiyoruz. Bu paraları kimin cebinden kime ve ne için veriyorsunuz?” dedi.

MHP Kayseri Milletvekili Korkmaz, seçime birkaç gün kala AK Parti'nin yine gizli kapaklı işlere bulaştığını belirterek, bu duruma tepki gösterdi. Bir yandan AK Parti'nin kurmayları vatandaşı tehdit ederken diğer yandan sarayın da siyasete yön vermek için devletin kaynaklarını seçime sayılı gün kala fütursuzca harcadığını ifade eden Korkmaz, şunları kaydetti: “Devletin kaynaklarını yani yetimin hakkını seçim çalışmaları için acımadan harcayan, koltukları için her şeyi göze alan, ülkeyi ateşe atan, teröre bulaştıran AKP zihniyeti, seçim öncesi yine enteresan işlere imza atmaya devam ediyor. Şimdi de PTT aracılığıyla bazı kişilere 5 ila 7 bin TL arasında tek seferde paralar verilmeye başlanmış. Bu konuda PTT’de Cumhurbaşkanlığı ödemesi adı altında menü açılmış. Hak sahiplerine verilmek üzere başlığı ile bu paralar ödenmeye başlamış. Bu paralar kime ve ne için veriliyor? Cumhurbaşkanı ve AKP yönetimini korku mu sardı? Çünkü bu konuda AKP zihniyetinin sabıkası kabarık. Cumhurbaşkanlığı örtülü ödeneğini gelişi güzel, keyfi bir şekilde harcayan zatlar, acaba şimdide seçim rüşveti için mi harekete geçti? Bu paralar kime ve ne için ödeniyor? Ödemenin toplam maliyeti nedir? Kimin parasını, kime veriyorsunuz? Neden daha önce değil de seçime az bir süre kala bu para ödeniyor?”

"PARANIN DAĞITILIŞININ ZAMANLAMASI MANİDAR"

Milletin vekili olduğu için bu paraların ne için dağıtıldığının açıklanmasını isteyen MHP'li vekil, "Bunu bilmek milletimizin hakkıdır. Biz de milletimize karşı sorumluyuz ve onların hakkını arayıp, sormamız için bize oy verildi? Çünkü bu paralar milletin parası, yetimin hakkı. Belki buna bir kılıf uyduracaklar ama paranın verilişinin zamanlaması manidar. Cumhurbaşkanlığı menüsünün açılıp, kim olduğu belirsiz kişilere 5 ila 7 bin TL arasında tek parça para verilmesi bazı şüpheleri beraberinde getiriyor. Çünkü karşımızda seçim süreçleri boyunca da devlet kaynaklarını, yetim hakkını acımadan koltukları ve menfaatleri için harcayan bir zihniyet var. Bunlardan her şey beklenir” diye konuştu.

"İHTİYAÇ SAHİBİ VARSA DEVLETİN KURUMLARI YARDIMDA BULUNABİLİR"

Süleyman Korkmaz, devletin ihtiyaç sahibi insanlara ödeme yaptığı bir sistemin var olduğuna dikkat çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Böyle bir konuda devletin ilgili kurumları bellidir. Sosyal Yardımlaşma Vakıfları ne işe yarıyor? Eğer ihtiyaç sahibi varsa zaten buralardan ödeme yapılıyor. Bu yapılan yardımlarda kime ne için verildiği belli? Ama şimdi gizemli yani AKP’ye yakışır, gizli kapaklı bir seçimlik organize iş ile de karşı karşıyayız. Burnumuza pis kokular geliyor. 1 Kasım’a az bir süre kala iktidarı kaybetme korkusu ile uykuları kaçanlar, iktidarda kalmak için her yolu deniyor. Terör unsurları ile görüşmeler yapan ancak seçim hesapları tutmayan AKP zihniyeti, belli ki seçime 5 kala farklı arayışlar içerisinde. Ama artık sona gelindi. Türkiye AKP’den kurtuluyor. Milletin MHP’ye vereceği güç ile 1 Kasım sonrası yolsuzlukların, yasakların, baskının, talanın, yalanın, hukuksuzlukların hesabını soracağız. Yetim hakkı yiyenler, bunun hesabını verecek.”