Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 14 ilde gerçekleştirilen aşure dağıtımı kapsamında Bursa Ulu Cami bahçesinde de vatandaşlara aşure ikram edildi.

Öğle Namazı’nın ardından yapılan aşure dağıtımına Bursalılar yoğun ilgi gösterdi. Cumhurbaşkanlığı forsunda yer alan 16 yıldızın işlendiği dev kazandaki aşure, kısa sürede dağıtıldı. Aşure dağıtımını Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter yardımcısı Metin Kıratlı ile Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe gerçekleştirdi.

Kıratlı, “Sayın Cumhurbaşkanımız geçen yıl Cumhurbaşkanlığı makamına seçildikten sonra ilk kez aşure geleneğini başlatmış oldu. Geçen yıl Ankara ve İstanbul’da halkımıza aşure ikram etmişti. Bu yıl da 20 büyük şehrimizde halkımıza aşure ikram etti. Ben de bu vesile ile sayın cumhurbaşkanımızı temsilen Bursa’da bulunuyorum. Kendisinin tüm halkımıza, Bursalılara selam ve sevgilerin getirdim.” dedi.

Aşurenin önemine değinen Kıratlı, şu ifadeleri kullandı, “Aslında Peygamberimizin döneminden beri yaşadığımız Müslüman coğrafyasındaki temel sıkıntı, aslında Kerbela’yı anlamamaktan, hem Şii, hem Sünni, hem Alevi, tüm vatandaşlarımızın bir takım yanlış inançlarla birbirlerine düşmanlık etmesi hasebiyle çok acı yaşandı. İnşallah bunlar bu dostluğumuzun, kardeşliğimizin bir vesilesi olacaktır. Bundan sonra da hayırlara vesile olacaktır.”