Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde Cumhuriyet Bayramı, Hüsnü Uğral Stadyumu'nda düzenlenen törenle kutlandı. Kutlamalar kapsamında ilk olarak Ayvalık Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, makamında tebrikleri kabul etti.

Kaymakam Nazlı, Garnizon Komutanı Albay Aydın Nazlı ve Belediye Başkanı Rahmi Gençer'in vatandaşları selamlamasıyla başlayan tören, Ayvalık Belediye Bandosu'nun işaretiyle yapılan saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı ile devam etti. Günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı yapan Kaymakamı Namık Kemal Nazlı, bağımsız ve müstakil yaşama arzusuyla elde edilen büyük zaferi sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi en baştan tam bağımsızlık ve çağdaş medeniyetler seviyesini aşma olarak belirleyen Mustafa Kemal Atatürk'ün, bu hedeflere ancak cumhuriyet ve demokrasiyle varılabileceğini gördüğünü söyledi.

Ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün halk oyunları topluluğunun ve Huriye Kara yönetimindeki folklorcuların gösterileri seyredildi. Tören, Rahim Usta Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından şiirler okunması ve resmigeçitle sona erdi.