Cumhuriyet Bayramı, Balıkesir’in Edremit ilçesinde de coşkuyla kutlandı. Kutlamalar, sabah kaymakamlık makamında tebriklerin kabulüyle başladı. Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, 19. Motorlu Piyade Tugayı ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Nihayet Ünlü ve Belediye Başkanı Kamil Saka tebrikleri kabul etti.

Protokol mensupları daha sonra Şehit Hamdibey Meydanı’na geçti. Buradaki program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’yla başladı. Kaymakam Sırmalı, Garnizon Komutanı Ünlü ve Başkan Saka, halkın bayramını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Sırmalı, "Savaştan çıkmış, yanmış, yıkılmış, yokluklar içindeki bir ülkenin, demokratik bir rejimle nereden nereye gelebileceğini en güzel biçimde gözler önüne sermektedir. Türkiye Cumhuriyeti, yok edilmek istenen bir ulusun bağımsızlığına kavuşmak, yeni bir devlet oluşturmak amacıyla giriştiği savaşın sonucu kurulmuştur. Cumhuriyetin ilanı, milletimizin şanlı tarihindeki en önemli dönüm noktalarından biridir. Cumhuriyet, birlik ve beraberlik içinde hareket ettiğimizde olmaz denileni başardığımızın ispatıdır. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet, Türkiye’nin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesidir. Aydınlık yarınlara ulaşılmasında en büyük güvencemiz, Türk ulusunun birlik ve beraberlik ruhu, yurdunu ve bağımsızlığını her şeyin üstünde tutan yaşam felsefesidir. Cumhuriyetimizin tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatılması, hepimizin ortak sorumluluğudur. Cumhuriyet, bizi geleceğe bağlayan en önemli halkadır. Cumhuriyet yeni ufuklar, aydınlık bir gelecek, pırıl pırıl genç zihinler demektir. Yüce Türk milletinin şanlı tarihinde ulaştığı en parlak, en muhteşem zirvedir. Bizlere düşen görev, Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza değin yaşatmaktır.” dedi.

Ardından öğrenciler şiirler okudu. "29 Ekim" konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri, protokol üyeleri tarafından verildi. Karagözoğlu İlkokulu ve Edremit Belediyesi Halk Oyunları ekiplerinin gösterisinin ardından resmigeçitle program sona erdi. Akşam ise Edremit Belediyesi tarafından Altınoluk Mahallesi’nde fener alayı düzenlenecek.