Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yıl dönümü Kahramanmaraş'ta çeşitli etkinlikler ile kutlandı.

Vali Mustafa Hakan Güvençer’in makamında tebrikleri kabulü ile başlayan kutlama programı, Trabzon Bulvarı'nda resmi geçit törenleri ile devam etti. Bulvarda düzenlenen törene Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla devam eden törende konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, "Aziz coğrafyanın omuzlarımıza yüklediği sorumluluğun idrakli ile ve aynı zamanda bu idrakin bizlere kazandırdığı büyük kuvvet, gurur ve kararlılıkla yüreklerimizi, ellerimizi, seslerimizi birleştirdiğimiz bu kutlu günde Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümünde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın haklı onuruyla sizleri sevgiyle, saygıyla selamlıyorum." dedi.

Kutlama etkinlikleri, öğrenciler, izci grupları ve askerleri birliklerin geçit töreni ile devam etti. Askerlerin tören geçişi sırasında vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu.