Cumhuriyet'in ilanının 92. yıl dönümü, tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da kutlandı. Tören geçişi sırasında askerlerin ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’ sloganları ile yürümesi vatandaşlardan büyük alkış aldı. Ancak tören alanına asılan yırtık ve buruşuk bayrak, törene gölge düşürdü.

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında ilk tören, valilikte tebriklerin kabulü ile başladı. Vali Alim Barut, Garnizon Komutanı Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkan Vekili Erdal Karaca il protokolü ile kamu kurum kuruluşu temsilcilerinin tebriklerini kabul etti. Daha sonra program Atatürk Kongre ve Etnoğrafya Müzesi önünde devam etti.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Alim Barut, “Tarihin en zor döneminde Sivas, Atatürk’e vatanına ve milletine inanmış bu bağlılık, eşine az rastlanır mücadele örneği göstermiş, esaretten bağımsızlığa giden yolda önemli bir kahramanlık destanı yazılmıştır.” dedi.

ASKERLERDEN ŞEHİTLER ÖLMEZ SLOGANI

Tören geçişi sırasında askerlerin ‘Şehitler ölmez vatan bölünmez’, Vatan sana canım feda’ sloganları ile yürümesi vatandaşlardan büyük alkış aldı. Askerler tören alanı çıkışında Kent Meydanından geçerken de yürüyüş yapmaya devam etti.


TÖREN ALANINA YIPRANMIŞ BAYRAK ASILDI

Törenin yapıldığı Tarihi Kongre Müzesi önüne asılan yırtık ve buruşuk bayrak, törene gölge düşürdü. Restorasyonda olan binanın tabelasını kapatmak için kullanılan bayrak yıpranmış haliyle dikkat çekti. Bu arada töreni izlemeye çalışan restorasyonda bulunan müzede çalışan işçiler ise görevliler tarafından uyarılarak içeri girmeleri istendi.

Kutlamalar tören geçişi ile sona erdi.