Twitter fenomeni Fuat Avni'nin iktidarın muhalif medyaya operasyon yapacağı iddiaları üzerine medyaya toplumun değişik kesimlerinden destek yağıyor. MİT TIR'larıyla
ilgili haberi üzerine iktidarın hedefi haline gelen Cumhuriyet Gazetesi'ne destek vermek için gelen emekli bir öğretmen, halkı aydınlatmak için haber yapan bir gazetecinin tehdit edilmesinin kimsenin haddi olmadığını söyledi.

Fuat Avni'nin geçtiğimiz günlerde ortaya attığı 'seçim öncesi iktidar tarafından muhalif medyaya yönelik operasyon düzenleneceği' iddiası üzerine Türkiye'nin farklı kesimlerinden medyaya destek yağmaya başladı. Öğle saatlerinde MİT TIR'larıyla ilgili haberi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ve iktidarın hedefi haline gelen Cumhuriyet Gazetesi'nin önüne gelen bir kadın, elinde 'Sorumlu Benim' manşetiyle çıkan gazeteyi elinde tutarak bina önünde bir süre bekledi.

Emekli öğretmen olan Kanber Özcivan'da 'İsmail Küçükkaya diyor ki; Can Dündar'ın yanındayım. Ben de yanındayım, ya siz?' yazılı dövizleri binanın tel örgülerine yapıştırdı. Bir başka emekli öğretmen Tülay Murathanoğlu ise destek vermek için gazeteye geldi. Basın mensuplarına konuşan Murathanoğlu, "Emekli öğretmenin, bu gazetenin 40 yıldır okuruyum. Birilerine siz iletin ki ölümden öte yol yoktur. Kimse bizi tehdit etmesin. Bu ülke yabanda bulunmadı gene de yabana gönderilmeyecek. Bir gazetenin, bir gazetecinin tehdit edilmesi mümkün mü? İnsanlık dışı da, yasadışı, dünya yasalarına aykırı, doğanın yasasına aykırı. Bu insan halkını aydınlatmak için bir görev yapıyor, kimin ne haddine onu tehdit etmek. Diyelim ki medya gruplarını kapattı; ne yapacak? Nereye kadar gidecek? Zaten mahkemeleri perişan etti, basını perişan etti, nereye kadar? Kime verilmiş ne sözler var ki bu ülke üzerinde bu kadar büyük oyunlar oynanıyor. Nereye kadar türkiye bu şartlarla, yasaklarla, bu baskıyla gidebilir?" dedi.