Cumhuriyet gazetesi, bazı bölgelerden gazetenin internet sitesine girilemediğini, bunun da Türk Telekom’un sansür uygulamasından kaynaklandığını iddia etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘400 milletvekili alınsaydı farklı olurdu’ şeklindeki sözlerini haber yapan Cumhuriyet’in internet sitesine bazı bölgelerden girilemediği şikayetleri geldi. Bunun üzerine gazetenin teknik elemanları harekete geçerek, bu durumun sebebini araştırdı.

Gazete, teknik araştırmaların ardından konuyla ilgili şu bilgileri paylaştı: “İstanbul ve Türkiye'nin birçok ilinde Cumhuriyet okurları gazeteyi arayarak ve elektronik posta ile Cumhuriyet'in internet sitesine giremediklerini bildirdi. Bunun üzerine yazılım ekibimiz şikayetlerin olduğu bölgelerdeki bilgisayarlardan giriş yapmaya çalıştı ve Telekom tarafından Cumhuriyet.com.tr'nin engellendiğini belirledi. Siteye giremediklerini bildiren okurların bilgisayarlarında inceleme yapan ekip VPN uygulaması kullanıldığında Cumhuriyet.com.tr'ye giriş yapılabildiğini ancak WİFİ üzerinden yapılan bağlantılarda Telekom'un siteyi engellediğini ortaya çıkardı.Türkiye'nin birçok bölgesinden de aynı şikayet gelmeye devam ediyor. Telekom Erdoğan'ın dün gece televizyonda söylediği '400 milletvekili alınsaydı farklı olurdu' sözlerini yayınlayan az sayıdaki yayın organlarından biri olan Cumhuriyet'e hukuksuz bir şekilde sansür uyguluyor.”

Cumhuriyet.com.tr Yayın Editörü Oğuz Seven de iddiayı doğruladı. Seven, Türk Telekom’un suç işlediğini söyleyerek, teknik işlemler sonuçlandıktan sonra suç duyurusunda bulunacaklarını vurguladı.