Cumhuriyet Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavgada 5 öğrenci yaralanırken, çok sayıda öğrenci de biber gazından etkilendi. MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, olaylar sırasında polisin tavrını eleştirerek, "Vatanına milletine bağlı olan ülkücü gençlerle, Devletin polisine ve askerine kurşun sıkan PKK terör örgütü mensuplarını birbirinden ayıramayan polisi buradan şiddetle kınıyorum." dedi.

Dün gece saatlerinde meydana gelen olayda, bir grup öğrenci, kampüs içinde bulunan Kredi Yurtlar Kurumu'na bağlı erkek öğrenci yurdunda yaralanan öğrenci arkadaşlarını bahane ederek üniversite hastanesi önünde toplandı. Daha sonra yürüyüşe geçen öğrenciler, yurdu taş yağmuruna tutması üzerine buradaki ülkücü öğrencilerle aralarında kavga çıktı.

Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri, gaz fişeği, TOMA ve panzerlerle kavgaya müdahale etti. Polis bir grubu halk otobüsleriyle şehir merkezine gönderirken, dağılmak istemeyen diğer öğrenci grubuna ise biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

Olaylarda 5 öğrenci yaralanırken gazdan etkilenen güvenlik görevlisi hastaneye kaldırıldı. Hastane çevresinde meydana gelen olay nedeniyle bazı hastaların da gazdan etkilendiği kaydedildi.

MHP İL BAŞKANI POLİSE TEPKİ GÖSTERDİ

Ülkücü öğrenciler daha sonra Kent Meydanı'na gelerek burada toplandı. Grup adına açıklama yapan MHP İl Başkanı Ragıp Özkan, polisin yanlı davranarak karşıt görüşlü öğrencileri koruduğunu savunup olaya tepki gösterdi. Özkan, "PKK'lı bir grup öğrencinin, üniversitede ülkücü arkadaşlarımızı taciz ettiği, saldırıda bulunduğu ve arkadaşlarımızın yurda sığınması olayı sonrası yurdu taşlamaya başladıkları bilgisini aldıktan sonra derhal üniversiteye geçtim. Üniversitede ülkücü arkadaşlarımla PKK terör örgütü mensuplarının karşılıklı taşla çatıştıklarına şahit oldum. Polisin bu hadiselere tepkisi ve tavrı, PKK terör örgütü mensuplarını koruma çemberine alıp, TOMA'yla, copla ve biber gazları ile ülkücü öğrencilerin üzerine saldırmasına hayretle ve dehşetle şahit oldum. Tabii biber gazından ben de etkilendim. Vatanına milletine bağlı olan ülkücü gençlerle, devletin polisine ve askerine kurşun sıkan PKK terör örgütü mensuplarını birbirinden ayıramayan polisi buradan şiddetle kınıyorum. Açılım safsatası çerçevesinde hükümete yaranmak isteyen, koltuklarında bir gün daha fazla oturmak için devletin bölünmez bütünlüğünden, oturduğu makamın kutsiyetinden taviz veren kamu görevlilerine buradan seslenmek istiyorum. Bugün biber gazıyla, copla, TOMA'yla müdahale ettiğiniz ülkücü gençler, yarın sizin çocuklarınızın korunması ve kollanması için lazım olabilir. Bunu asla unutmayın. Şehrin valisine ve emniyet müdürüne sesleniyorum. PKK terör örgütü mensuplarının ülkücü camiaya yönelik saldırıda bulunacağı bilgisi bize daha önce ulaşmıştı. Bize ulaşan bu bilgiler çerçevesinde ülkücü arkadaşlarımızın tamamını uyarmıştık. Bize ulaşan bilgiler emniyet mensuplarına ulaşmıyor mu? Eğer bu tip istihbari bilgileri aldıkları halde güvenlikte zaafiyet gösteriyorlarsa o koltuklarda oturmasınlar. Devleti temsil eden ve o koltukta oturtanlara seslenmek istiyorum. Siz devletin polisi ve valisi olduğunuz müddetçe ülkücülerin size saygısı vardır. Ancak, hükümetin polisi, valisi olmaya devam ederseniz, değil ülkücüler çocuklarınız dahi size saygı duymayacak ve günü geldiğinde babalarından utanan evlatlar olacaklardır.”

Açıklama ardından ateş yakarak bir süre slogan atan ve ülkücü yemini eden grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı. Polis Kent Meydanı'nda geniş güvenlik önlemi aldı.