Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde öğrenciler, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için tepki gösterdi. Ülkü Ocakları üyesi öğrenciler terör örgütü aleyhine slogan attı. Öğrenciler, Edebiyat Fakültesi'ne bayrak asarken, İstiklal Marşı ve ülkücü yemini okudu.

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi ve Ülkü Ocakları'na mensup öğrenciler, Ege Üniversitesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için kampüste toplandı. Merkezi kafeterya önünde toplanan öğrenciler 'Vatan sana canım feda', 'Vur de vuralım öl de ölelim', 'Ya istiklal ya ölüm' şeklinde slogan attı.

Burada açıklama yapan Cumhuriyet Üniversitesi Ülkü Ocakları Teşkilat Başkanı Enes Erdoğan, "Ülkücü hareketi kimse engelleyemeyecek, biz susuyoruz diye bizi uysal sananlar hiç öyle sanmasın. Elbet verecek bir cevabımız var. Artık bardağın son damlası taştı. Bundan sonra hiçbir PKK’lıyı kampüs içinde barındırmayacağız." dedi.

Cumhuriyet Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Kerim Karasu ise "Sözde insanlık adı altında ortaya çıkanlar, Fırat öldüğünde neredesiniz? Fırat’ın gözü yaşlı annesi ve babasının neden yanında değilsiniz? İnsanlığınız nerede? Bir başka kişi öldüğünde din, dil, ırk ayrım yapmadan yanında yer aldığınızı söylüyorsunuz ama bir ülkücü Fırat Çakıroğlu öldüğünde neredesiniz?" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından yürüyüşe geçen kalabalık grup, önce Edebiyat Fakültesi’ne geldi. Burada kantine giren öğrenciler ülkücü yemini etti. Yürüyüşte, Ülkü Ocakları Başkanı Turan Gazi Yalçındağ, Alperen Ocakları Başkanı Halil Kol da yer aldı.

Edebiyat Fakültesi'nin girişine Türk bayrağı asan Ülkücüler, daha sonra Mühendislik Fakültesi ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'ne de girerek istiklal Marşı ve ülkü yemini okudu, fakülte duvarlarına PKK aleyhinde yazılar yazdı. Çıkışta ülkücü yemini eden ülkücüler daha sonra dağıldı.