Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşunun 92. yıl dönümü Erzurum'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Kutlama törenleri Havuzbaşı ve Hastaneler Caddesi'nde gerçekleştirildi. Vali Ahmet Altıparmak, 9. Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, tören aracıyla öğrenci ve askeri birlikleri selamlayıp, bayramlarını tebrik etti.

Vali Altıparmak, Cumhuriyet Bayramı'nın 92. yıl dönümünü coşku içinde kutlamanın mutluluğunun yaşandığını söyledi. Vali, ölüm kalım savaşı sonrasında kazanılmış onurlu müşterek bir zaferin ardından çağdaş anlamda Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurulduğunu belirtti. Vali Altıparmak, cumhuriyetin korunması ve yaşatılmasında gençlere büyük görevler düştüğünü de dile getirerek, "Gençler, onurlu ve şahsiyetli öz kültürlerini korumalı. Milli ve manevi değerleri özümseyip evrensel değerlerle dünyanın sorunlarına çözüm üretmeli. Gençler cumhuriyete sahip çıkmalı." dedi.

Ardından Büyükşehir Belediyesi Mehteran Ekibi'nin mini konseri, erkek halk oyunları ekibinin gösterisinin ardından öğrenci ve askeri birliklerin geçit töreni ise kutlamalar sona erdi. Gece de Palandöken dağındaki bir otelde Vali Altıparmak, Cumhuriyet resepsiyonu verecek.