Suriye’deki radikal gruplara taşındığı öne sürülen MİT TIR’larındaki silahları haber yaptığı için hakkında soruşturma başlatılan ve söz konusu haberi sansürlenen Cumhuriyet gazetesinin, silahlara ilişkin jandarma raporunun yer aldığı haberine de erişim yasağı getirildi. Haberin linkine ulaşılamıyor.

Cumhuriyet’ten Canan Coşkun’un haberine göre, Adana’daki MİT TIR’larında yakalanan silahlarla ilgili Jandarma Kriminal raporunu konu alan habere Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı erişim engeli getirdi. Habere göre, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB), kararına dayanak olarak İstanbul 8. Sulh Ceza Hâ kimliği’nin 29 Mayıs tarihli “Erdoğan’ın yok dediği silahlar” başlıklı habere getirilen erişimin engellenmesi kararını gösterdi. Engellenmesine karar verilen “Jandarma var dedi” başlıklı haberde Jandarma’nın kriminal raporuna yer verilmişti. Raporda, MİT’in Suriye’ye yolladığı silahlarla ilgili olarak “TCK’de patlayıcı madde kapsamında mütalaa edilebilecek nitelikte, canlılar için öldürücü ve yaralayıcı, cansızlar için yakıcı, yıkıcı ve tahrip edici” tespiti yapılıyordu.

Daha önce de Suriye’ye insani yardım taşıdığı iddia edilen MİT’e ait TIR’lardaki silah görüntülerini yayımlayan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar hakkında “devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.