Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, ilde 1989 yılında inşa edilen, son Avrupa ve Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp'in de yetiştiği Güreş Eğitim Merkezi binasının yapılan inceleme ve kontrollerde çürük olduğunun belirlendiğini bildirdi. Güneşer, binanın yıkılarak yeniden inşa edilmesine yönelik çalışmalara başlanıldığını söyledi.

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, yaptığı açıklamada binada gerçekleştirilen etüt çalışması sonucunda depreme dayanıklı olmadığının belirlendiğini, bu nedenle biran önce tahliye edilip, yıkılmasının planlandığını belirtti.

Güneşer, ''Merkezimizde 30 sporcumuz bulunmaktadır. Bu sporcularımız mevcut tesislerimizde çalışmalarını yürütebilmekte ama barınma konusunda sıkıntı var. Onu da çözmek için çalışıyoruz. En kısa zamanda bir bina bulup, sporcuları öğretim yılında bu binaya nakledeceğiz. Yeni bir merkez yapılması için de proje hazırlıyoruz bu yıl yatırım programına dahil edileceğini umuyoruz.'' dedi.

Güneşer, Bozok Spor Salonu binasında da büyük onarım yapılacağını, çatı, tribün ve giriş, çıkış kapılarının yeniden düzenleneceğini ifade etti.