Mersin Gümrük Muhafaza Müdürlüğü tarafından kaçak olduğu gerekçesiyle el konularak Çay mahallesinde bir depoda bekletilen yaklaşık bin 400 ton çürümüş etin kokusu, mahalle sakinlerini canından bezdirdi.

Çocuklarının hastalandığına, vücutlarının yara bere içerisinde kaldığına dikkat çeken mahalle sakinleri, yetkililerin soruna acil çözüm bulmasını ve kokan etlerin bir an önce imha edilmesini istedi. Özellikle hamile kadınların ve hastaların, mahalleyi saran yoğun kokuya dayanamadığını, çocukların vücutlarının yara bere içinde kaldığının öne sürdü.

Mahalle sakinleri, D-400 Karayolu üzerinde bulunan Mersin Büyükşehir Asfalt şantiyesinin kuzeyinde bulunan ve binlerce ton bozuk etin saklandığı soğuk hava deposunun elektriklerinin de kesik olduğunu belirtiyor.

Vatandaşlar, 3 ayı aşkın bir süredir depoda bekletilen çürümüş etlerin üzerindeki brandanın kaldırıldıktan sonra kokunun artarak dayanılmaz bir hal aldığı ifade etti. Öte yandan, bin 400 ton civarında bozulmuş etin saklandığı deponun duvarları da çürüyen etlerin yarattığı etkiden dolayı yer yer çatlamış ve bozulan etlerden sızan kan ve sular, deponun avlusuna ve sokağa taşmış durumda.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu, mahallelinin şikayeti üzerine Gümrük Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri ile görüştüğünü belirtti. Görüşmede, çürümüş binlerce ton etin imhasına başlanacağı, ancak bu sürecin 15 gün sürebileceği belirtildiğini anlatan Mutlu mahallelinin çürümüş tonlarca et kokusuna maruz bırakılmasına tepki gösterdi.